Ο Φερνάντο Βαρέλα παραχώρησε μια συνέντευξη στο ρουμανικό σάιτ «Fanatik.ro» όπου μίλησε για τον Ιβάν Σαββίδη, αφού του ζητήθηκε να κάνει μια σύγκριση με τον πρόεδρο της Στεάουα Βουκουρεστίου, Τζίτζι Μπεκάλι.

Αναλυτικά τόνισε: «Μοιάζουν γιατί και οι δυο έχουν το συνήθειο να ασκούν κριτική στους ποδοσφαιριστές των ομάδων τους. O Ιβάν Σαββίδης δεν μιλάει στην τηλεόραση όπως ο Μπεκάλι. O πρόεδρος έρχεται στο ξενοδοχείο και μας μιλάει συχνά. Μας επαινεί όταν παίζουμε καλά και μας λέει τα λάθη μας όταν χάνουμε, γιατί επενδύει πολλά στον σύλλογο και έχει το δικαίωμα. Μας πληρώνει πάντα στην ώρα μας και μας δίνει κίνητρο με τα λόγια του να δουλεύουμε σκληρά. Θέλουμε να του ανταποδώσουμε όσα κάνει για εμάς, με το να παίζουμε σε κάθε ματς και καλύτερα».

Πόσο διαφορετικά είναι αυτά που ζει στον ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτά που έζησε πριν με την Στεάουα Βουκουρεστίου; «Νομίζω είναι το ίδιο πράγμα. Η πίεση είναι μεγάλη από το αφεντικό, όπως και με τον Μπεκάλι. Ο Σαββίδης θέλει πάντα να κερδίζουμε. Έχει επενδύσει πολλά χρήματα τα τελευταία 6 χρόνια και έχει κερδίσει μόνο το Κύπελλο Ελλάδας. Πρέπει να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Έτσι η ζωή μου ως ποδοσφαιριστής είναι ίδια. Η χώρα είναι πανέμορφη, η Θεσσαλονίκη μοιάζει με το Βουκουρέστι, ο κόσμος αγαπάει τους παίκτες. Είναι το ίδιο πράγμα…».

Ισχύει ότι o Μπεκάλι δεν ήθελε να σε πουλήσει στον ΠΑΟΚ; «Είναι φυσιολογικό όταν έχεις έναν παίκτη αξίας, να μην θες να τον αφήσεις να φύγει για ένα μικρό ποσό. Ο Μπεκάλι ζητούσε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε να πάρει. Σε κάποιο σημείο είχαν κολλήσει οι επαφές με τον ΠΑΟΚ και του μίλησα. Κατάλαβε ότι ήθελα να φύγω και με παραχώρησε στον ΠΑΟΚ».