Ο Αντρέ Σιμόες προειδοποιεί τους συμπατριώτες του, ότι η Μπενφίκα θα βρεθεί αντιμέτωπη με 70.000 φίλους της ΑΕΚ, στις 2 Οκτωβρίου, όταν οι δύο ομάδες συναντηθούν στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

«Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είναι πολύ φανατικοί και η Μπενφίκα θα πρέπει να αναμένει ένα πλήρες γήπεδο με 70.000 φιλάθλους. Θα είναι το πρώτο μας παιχνίδι στο σπίτι στο Champions League, μετά από ένδεκα χρόνια και η υποστήριξη θα είναι μεγάλη», είπε ο Πορτογάλος αμυντικός μέσος της ΑΕΚ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική εφημερίδα O’ Jogo.

Ο Σιμόες, παραδέχθηκε ότι προτιμά να αποφύγει τη μονομαχία με τον Ζόνας. «Είναι από τους καλύτερους παίκτες που αντιμετώπισα στη διάρκεια της καριέρας μου. Ξέρει πάντα πώς να τοποθετείται ανάμεσα στις γραμμές και όταν η μπάλα έρχεται σε αυτόν, ξέρει πού και πώς να τη χρησιμοποιήσει. Όταν προσπαθήσει κάποιος να είναι κοντά του, η μπάλα δεν είναι πλέον εκεί. Είναι καλύτερα να μην παίξει [γέλια]. Πάντως, εκτός από τον Ζόνας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί παντού», συνέχισε, σημειώνοντας ότι αισθάνθηκε την αναγνώριση της δουλειάς του, γιατί όταν έφτασε ήταν «άγνωστος».

«Τους αρέσει ο τρόπος που παίζω και είναι πολύ ευγνώμονες όταν βλέπουν ένας παίκτης να δίνει τα πάντα για την ομάδα του. Στο γήπεδο, προσπαθώ να ενθαρρύνω τους συμπαίκτες μου», πρόσθεσε.

Επιπλέον, εξηγεί την αναγνώριση των άλλων Πορτογάλων στην Ελλάδα. «Πήγαν στο εξωτερικό και έγιναν αρχηγοί, όπως ο Ζέκα και ο Βιεϊρίνια, κάτι που δείχνει ότι ο Πορτογάλος παίκτης μπορεί να ξεχωρίσει από τη δουλειά του».