Ο Κάρλος Κεϊρόζ θα κοουτσάρει την τρίτη το Ιράν στο πρώτο διεθνές παιχνίδι του μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Κεϊρόζ θα είναι στον πάγκο στον αγώνα με το Ουζμπεκιστάν στην Τασκένδη, παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με την ομοσπονδία της χώρας για την υπογραφή νέου συμβολαίου συνεργασίας.

Με το παιχνίδι εναντίον των Ουζμπεκιστάν, το οποίο πρόσφατα προσέλαβε τον Έκτορ Κούπερ στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, το Ιράν αρχίζει την προετοιμασία για τους τελικούς του Ασιατικού Κυπέλλου, τον Ιανουάριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τρόπαιο το οποίο οι Ιρανοί θέλουν να κατακτήσουν για πρώτη φορά μετά το 1976.

Ωστόσο, ο Κεϊρόζ και η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν δεν έχουν ακόμη υπογράψει το νέο συμβόλαιο για την επέκταση της παραμονής του Πορτογάλου στην εθνική ομάδα.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία με την ιρανική ομοσπονδία. Υπάρχει μια συμφωνία κυρίων, αλλά δεν ήταν δυνατό να υπογραφεί επίσημα το συμβόλαιο», δήλωσε ο Κεϊρόζ σε συνέντευξη Τύπου.

Τον Μάιο ανακοίνωσε ότι δεν θα μείνει ως προπονητής μετά το τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, αφού η ομοσπονδία του πρότεινε να παρατείνει το συμβόλαιό του μόνο μέχρι το τέλος του Ασιατικού Κυπέλλου. Ο Κεϊρόζ, που είχε προτάσεις και από άλλες χώρες, θέλει μια συμφωνία που θα τον κρατήσει στην ομάδα μέχρι τους επόμενους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Κατάρ το 2022, και για το λόγο αυτό οι σχέσεις του με τους Ιρανούς αξιωματούχους δεν είναι οι καλύτερες.

Ο αρχηγός της εθνικής και πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Μασούντ Σοτζάι, επαίνεσε τον αντίκτυπο που είχε στην ομάδα ο Κεϊρόζ και τόνισε ότι οι παίκτες δεν θα επιτρέψουν στον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης και της Πορτογαλίας να αποχωρήσει χωρίς να δώσουν μάχη για την παραμονή του.

«Το κύριο επίτευγμά του είναι ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ασία τα τελευταία έξι χρόνια και έχουμε αποκτήσει διεθνή σεβασμό και φήμη. Ο ίδιος και το τεχνικό επιτελείο του, θα παραμείνουν με τα επιτεύγματά τους, στην ιστορία του ιρανικού ποδοσφαίρου. Ως αρχηγός της ομάδας του Ιράν, είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος και υπερήφανος που τον έχω προπονητή μου. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνώριζα πως η ομοσπονδία του Ουζμπεκιστάν είχε διαπραγματευτεί με τον κ. Κεϊρόζ, αλλά ένα πράγμα που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι δεν θα του επιτρέψουμε να φύγει από τη χώρα μας», είπε ο Μασούντ.