Η φάση των ομίλων του Champions League τελειώνει πριν καλά καλά αρχίσει για δύο υπερπολύτιμα στελέχη της ΑΕΚ. Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA ανακοίνωσε τις ποινές των ποδοσφαιριστών που είχαν αποβληθεί στα ματς των play off και ο πέλεκυς έπεσε πολύ βαρύς για τον Μάρκο Λιβάγια και τον Ελντερ Λόπες.

Αποκλεισμός για τέσσερις αγωνιστικές, ήταν η ετυμηγορία της επιτροπής που σημαίνει ότι ο Κροάτης και ο Πορτογάλος θα λείψουν από την πρεμιέρα εναντίον του Αγιαξ την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, από το πρώτο εντός έδρας ματς με τη Μπενφίκα στις 2 Οκτωβρίου και από τις δύο αναμετρήσεις με τη Μπάγερν (23/10 ΟΑΚΑ, 7/11 Μόναχο). Θα επιστρέψουν στις 27 Νοεμβρίου με αντίπαλο τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ περιμένει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει εάν υπάρχει «πρόσφορο έδαφος» για έφεση, αλλά κάτι τέτοιο μοιάζει προς το παρόν απίθανο.

Οι δύο παίκτες αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη επειδή χτύπησαν αντίπαλο εκτός φάσης. Ο Λόπες στο 81΄ τον Νεγκό και ο Λιβάγια τον Λάζοβιτς σε επεισόδιο μετά το σφύριγμα της λήξης. Αμφότεροι μπροστά στα μάτια του διαιτητή…

Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα των ομίλων δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος «χρωστάει» ακόμα μία αγωνιστική από την αποβολή του στο πρώτο ματς με τη Βίντι, στη Βουδαπέστη.