Η εθνική ανδρών μπάσκετ ταξίδεψε στο Παρίσι, ενόψει των δυο αγώνων προετοιμασίας με το Μαυροβούνιο (8/9, 19.00) και τη Γαλλία (9/9, 19.30).

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα αναμετρηθεί με τη Σερβία και τη Γεωργία, στις 13 και 16 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στην Κίνα.

Η εθνική θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 10/9 και την επομένη, (Τρίτη 11/9), θα αναχωρήσει για το Ηράκλειο και τον πρώτο αγώνα.

Στην Τιφλίδα η αποστολή θα ταξιδέψει στις 14/9 και η επιστροφή στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για τις 17/9.

Οι 14 παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του ο Θανάσης Σκουρτόπουλος απέναντι σε Σερβία και Γεωργία είναι οι εξής: Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Ντίνος Μήτογλου, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Γιώργος Παπαγιάννης Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Σλούκας.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είπε για την δουλειά που γίνεται στην Εθνική Ομάδα και τους επερχόμενους αγώνες: «Είναι λίγο περίεργη η προετοιμασία με λίγες ημέρες και με τους παίκτες να ερχόμαστε έχοντας αρχίσει δουλειά με τις ομάδες μας, άρα λογικά να μην είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο ετοιμότητας. Υπάρχει όμως η εμπειρία και η ποιότητα για να κάνουμε όσα πρέπει στις ημέρες που έχουμε μπροστά μας και να εμφανιστούμε έτοιμοι στους αγώνες. Είναι αυτονόητο το πόσο θα μας βοηθήσουν τα δύο παιχνίδια προετοιμασίας, για να βρούμε ρυθμό και να κάνουμε δοκιμές με δύο δυνατούς αντιπάλους. Η πρώτη φάση έχει φέρει την Εθνική πολύ κοντά στον μεγάλο στόχο της πρόκρισης, με αυτό το 6/6 για το οποίο εννοείται ότι αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο τα παιδιά που σήκωσαν το βάρος, πέτυχαν το απόλυτο και άνοιξαν τον δρόμο. Η πρόκληση της παρουσίας στο Παγκόσμιο είναι πολύ μεγάλη, ξέρουμε τι χρειάζεται για να έρθει αυτή και τυπικά και μακάρι να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο πιο γρήγορα γίνεται σε αυτή την δεύτερη φάση των προκριματικών».