Η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League, Μπενφίκα, αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με την πορτογαλική δικαιοσύνη. Πρόκειται για τη λεγόμενη υπόθεση E-Toupeira, στο πλαίσιο της οποίας ο αρμόδιος εισαγγελέας γνωστοποίησε ότι θα εισηγηθεί την καταδίκη της, καθώς η δευτεραθλήτρια Πορτογαλίας κατηγορείται για εγκλήματα διαφθοράς, δωροδοκίας και πλαστογράφησης.

Το σχετικό ρεπορτάζ φιλοξενεί η O’Jogo, η οποία επισημαίνει πως σε περίπτωση που κάτι τέτοιο αποδειχθεί ενώπιον δικαστηρίου, θα σημάνει ποινή αποκλεισμού από τις επαγγελματικές διοργανώσεις για τους Αετούς, δηλαδή υποβιβασμό την τέταρτη τη τάξει κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου! Το μικρότερο δυνατό διάστημα είναι οι έξι μήνες και το μεγαλύτερο τα τρία χρόνια.

Η σχετική ανακοίνωση της εισαγγελίας ανέφερε, δε, πως υπάρχουν ενδείξεις ότι δικαστικοί αξιωματούχοι διέρρεαν σε άνθρωπο της Μπενφίκα πληροφορίες σχετικά με την εν ενεργεία εκδίκαση ορισμένων υποθέσεων που την αφορούσαν, μέχρι το Μάρτιο του 2017.

Από τη δική της πλευρά, η υπεράσπιση του Σίλβα αποδέχεται μεν τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, αλλά δεν συμμερίζεται το συμπέρασμα ότι η διοίκηση της Μπενφίκα ήταν ενήμερη ως προς αυτές. Όσο για τους δικαστικούς αξιωματούχους που φέρονται να λάμβαναν μέρος στην υπόθεση, έπαιρναν ως αντάλλαγμα διαφόρων ειδών προνόμια, όπως φανέλες, εισιτήρια και θέσεις εργασίας για συγγενικά πρόσωπά τους.