Οι κορυφαίοι προπονητές της Ευρώπης, ζήτησαν από την ΟΥΕΦΑ να επανεξετάσει τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ που ισχύσει στα νοκ-άουτ ευρωπαϊκά παιχνίδια. Επίσης,πρότειναν η ημερομηνία λήξης στις μεταγραφικές περιόδους να είναι η ίδια σε όλες τις ευρωπαϊκές Λίγκες.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ, Τζόρτζιο Μαρκέτι, επιβεβαίωσε ότι θα αρχίσει μία συζήτηση για τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, ο οποίος ισχύσει από το 1965. Κι οι προπονητές υποστηρίζουν πως πλέον οι σημερινές συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές και ο κανονισμός αυτός θα πρέπει να καταργηθεί.

«Οι προπονητές πιστεύουν ότι δεν είναι πλέον τόσο δύσκολο για μία ομάδα να σκοράρει εκτός έδρας και θεωρούν ότι αυτό το πλεονέκτημα θα πρέπει να καταργηθεί», είπε ο Μαρκέτι, ενώ όσον αφορά το θέμα της λήξης της μεταγραφικής περιόδου, σημείωσε, πως οι περισσότεροι προπονητές συμφωνούν με την τακτική που ακολούθησαν αυτό το καλοκαίρι Αγγλία και Ιταλία. Σε αυτές τις δύο λίγκες, οι μεταγραφές ολοκληρώθηκαν δύο ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στο φόρουμ της ΟΥΕΦΑ που διεξάγεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ήταν μεταξύ άλλων, οι Κάρλο Αντσελότι, Ζοζέ Μουρίνιο, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι,Ντιέγκο Σιμεόνε,Ράφα Μπενίτεθ, Γιουλέν Λοπετέγκι, ενώ πρόσκληση είχε και ο πρώην προπονητής της Αρσεναλ, Αρσεν Βεγκέρ.