Αίσθηση σε όλο τον κόσμο έκανε η επιστροφή του Γιαγιά Τουρέ στον Ολυμπιακό. Ο σπουδαίος Ιβοριανός ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο λιμάνι της καρδιάς του και με τις πρώτες δηλώσεις έδειξε έτοιμος να προσφέρει. Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γιάγια Τουρέ στο Olympiacos TV:

Καλώς ήρθες πίσω στον Πειραιά, καλώς ήρθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού! Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις, τα πρώτα συναισθήματα, μετά την επιστροφή σου εδώ;

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Πραγματικά χαρούμενος. Είναι δύσκολο να αρνηθείς μια πρόταση, όταν αυτή έρχεται από την οικογένειά σου. Πέρασαν πολύ γρήγορα τα χρόνια. Ήμουν ξανά εδώ στο παρελθόν και παρά τις προτάσεις που είχα, ήθελα πολύ να γυρίσω εδώ. Ο κ. Μαρινάκης έκανε τα πάντα για να διευκολύνει την επιστροφή μου».

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις στους φίλους του Ολυμπιακού οι οποίοι ανυπομονούν να σε δουν στο Καραϊσκάκη;

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Έχω τρομερή διάθεση να παίξω και οφείλω να πω ότι βλέπω τον εαυτό μου να αγωνίζεται για καιρό ακόμα. Δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν πράξη η επιστροφή μου, όταν το σκεφτόμουν και είναι κάτι που πραγματοποιήθηκε και με χαροποιεί.

Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο για μένα. Εδώ νιώθω πραγματικά σαν να είμαι σπίτι μου, στην οικογένειά μου. Οι οπαδοί είναι πάρα πολύ σημαντικοί για μένα και πάντοτε, οπουδήποτε κι να τους συναντούσα, για παράδειγμα σε αεροδρόμιο ή κάτι αντίστοιχα, μου έλεγαν πόσο θέλουν να γυρίσω μια μέρα στον Ολυμπιακό! Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Η είδηση της μεταγραφής στους «ερυθρόλευκους» μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τα ξένα ΜΜΕ και δη αυτά του Νησιού που είχαν εκτενείς αναφορές στη μεγάλη μεταγραφή των «ερυθρόλευκων».

Συγκεκριμένα το «BBC» έχει τίτλο «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού καλωσορίζουν τον πρώην ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι στην Αθήνα» ενώ μέσα στο κείμενο γίνεται αναφορά για την παρουσία του Τουρέ στο «Γ. Καραϊσκάκης» όπου και αποθεώθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού ενώ φιλοξενούνται και δηλώσεις του στις οποίες δηλώνει πεινασμένος για νέες επιτυχίες.

«Πήρα την απόφασή μου με βάση την ιδιαίτερη σχέση που έχω με αυτή την απίστευτη ομάδα. Είναι τιμή μου να επιστρέψω … Όταν έφυγα το 2006, είπα ότι θα έρθω πίσω και είμαι ευτυχής που κράτησα το λόγο μου. Είχα προσφορές από πολλές ομάδες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ. Είμαι πεινασμένος για επιτυχία τώρα όσο ήμουν όταν έφτασα εδώ πριν από πολλά χρόνια και δεν μπορώ να περιμένω να βοηθήσω το κλαμπ να κερδίσει τα τρόπαια που αξίζουν οι μεγάλοι οπαδοί του Ολυμπιακού.

Είναι πλέον καιρός να αφήσω το ποδόσφαιρό μου να μιλήσει ξανά» ήταν τα λόγια του Ιβοριανού άσου.

Το «Sky Sports» έχει τίτλο «Ο Γιαγιά Τουρέ δεν μπορεί να περιμένει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να κερδίσει τίτλους» και έχει αναφορές στις δηλώσεις του αλλά και στην πλούσια καριέρα του.

Αναφορά στον Τουρέ είχε επίσης και η σελίδα «Bleacher Report Football».