Η Τσέλσι του Μαουρίτσιο Σάρι, η Μπάτε Μπορίσοφ, αλλά και η ουγγρική Βίντι, που αποκλείστηκε στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την ΑΕΚ, είναι οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον 12ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ.

Καλή η κλήρωση για τον ΠΑΟΚ, καθώς με εξαίρεση την Τσέλσι, οι άλλες δύο ομάδες είναι «βατές» και χωρίς αμφιβολία μπορεί να πάρει τη δεύτερη θέση και να συνεχίσει στη διοργάνωση. Η Μπάτε Μπορίσοφ είναι από το 2006 η μόνιμη πρωταθλήτρια στη Λευκορωσία.

Στα προκριματικά του Champions League απέκλεισε στον δεύτερο γύρο τη φινλανδική Ελσίνκι με δυσκολία (0-0 εντός και 2-1 εκτός έδρας) και στον τρίτο την Καραμπάγκ από το Αζερμπαϊτζάν (με 1-0 εκτός έδρας και 1-1 στη ρεβάνς). Στα play offs του Champions League δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αϊντχόφεν, η οποία πέρασε με δύο νίκες (3-2 και 3-0).

Μεγαλύτερο όνομα του ρόστερ είναι ο άλλοτε μέσος της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ Αλεξάντερ Χλεμπ, ενώ προπονητής είναι ο Αλιακσέι Μπάχα.

Η Τσέλσι φυσικά είναι το φαβορί στον όμιλο. Η απώλεια μιας εκ των τεσσάρων θέσεων που οδηγούσαν στο Champions League της νέας σεζόν, μέσω της Premier League, είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση του Αντόνιο Κόντε με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, πάντως να επιμένει ιταλικά, επιλέγοντας για διάδοχό του τον Μαουρίτσιο Σάρι. Πολύ δυνατό ρόστερ, ο Εντέν Αζάρ είναι ο κινητήριος «μοχλός»,ενώ ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων και οι Αλβάρο Μοράτα, Γουίλιαν, Ενγκολό Καντέ και Βίκτορ Μόουζες. Σημειώνουμε ότι έκανε ρεκόρ στη μεταγραφή τερματοφύλακα, καθώς έδωσε 80 εκατ στην Μπιλμπάο για τον 23χρονο Κεπά!

Την ουγγρική Βίντι την είδαμε στα δύο ματς με την ΑΕΚ. Μπορεί να μην είναι κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο διαθέτει ένα μαχητικό σύνολο.