Σε μυστική τοποθεσία, κατόπιν δικού τους αιτήματος, βρίσκονται οι δύο τούρκοι στρατιωτικοί, για τους οποίους τη Δευτέρα οι Times έγραψαν ότι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.

Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει πως ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., είπε πως μετά το πέρας της 18μηνης κράτησής τους οι δύο τούρκοι κομάντος, Σετίν και Αρίκ, υπέβαλαν συγκεκριμένο αίτημα προστασίας μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους περί χορήγησης ασύλου.

Νωρίτερα, δημοσίευμα των Times, επικαλούμενο την κατά δήλωσή της δικηγόρο μερικών από τους τούρκους στρατιωτικούς, έγραψε πως δύο εξ αυτών αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου, ενώ άφηνε υπόνοιες περί ανταλλαγής τους με τους 2 έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στην Ελλάδα τον Δεκαπενταύγουστο, μετά από 167 ημέρες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οχτώ τούρκων στρατιωτικών διέψευσαν κατηγορηματικά το δημοσίευμα, ενώ διευκρίνισαν πως η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά, την οποία και επικαλείται το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν από τους 8 στρατιωτικούς.