Όπως και στην προηγούμενη φάση με τη Σέλτικ, έτσι και τώρα με αντίπαλο η Βίντι η ΑΕΚ καλείται να διαφυλάξει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Η εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Βίντι δίνει μεγάλο προβάδισμα στον «Δικέφαλο», αλλά ενόψει του αγώνα της Τρίτης ο Μαρίνος Ουζουνίδης μένει πιστός σε όσα είχε πει και πριν από τη ρεβάνς με τη Σέλτικ. «Πρέπει να μπούμε, να παίξουμε και να νικήσουμε».

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο προπονητής της ΑΕΚ δήλωσε:

«Δεν θα μπούμε σε διαδικασία διαχείρισης του αγώνα, παρά μόνο στο τέλος αν δούμε ότι τα πράγματα είναι οριακά. Δεν μας εγγυάται κανείς την πρόκριση επειδή νικήσαμε στο πρώτο ματς.

Δεν υπάρχει καθόλου στο μυαλό μας ο εφησυχασμός και η χαλάρωση. Αυτή πρέπει να είναι και η νοοτροπία του κόσμου. Ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε χαλαρά. Τα παιδιά θα δώσουν το 100% και παρότι κερδίσαμε το πρώτο ματς κάναμε αρκετά λάθη τα οποία πρέπει να διορθώσουμε. Πρέπει να μπει στο μυαλό όλων μας ότι δεν έχει τελειώσει κάτι.

Είναι ένα εντελώς διαφορετικό ματς, με άλλες ιδιαιτερότητες και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Πάντα με σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά και με αυτοπεποίθηση ότι εμείς είμαστε η ομάδα που θα περάσει»

«Η Βίντι έχει και ποιοτικούς, αλλά και δυνατούς παίκτες. Είναι μια ομάδα που ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια χρησιμοποιεί και τη δύναμη. Πρέπει κι εμείς να είμαστε το ίδιο δυνατοί γιατί υπερτερούμε στην ποιότητα. Πρέπει να είμαστε και έξυπνοι, να μην παρασυρθούμε, να φέρουμε το παιχνίδι εκεί που θέλουμε», πρόσθεσε ο τεχνικός της ΑΕΚ.

«Κάθε παίκτης που λείπει (σ.σ. Γκάλο) είναι ένα πρόβλημα. Όμως συμπληρώνουμε 18άδα και όλα τα παιδιά που βρίσκονται στο γκρουπ είναι ικανά και έχουν ποιότητα. Από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Σίγουρα θα έχουμε αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε την Τρίτη», συνέχισε ο Ουζουνίδης «Ο,τι κι αν συμβεί στο ματς εμείς θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι. Στο ποδόσφαιρο πάντα πρέπει να προετοιμάζεσαι για όλα τα σενάρια. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Το σημαντικό είναι να πετύχει η ομάδα, γιατί η επιτυχία της πάντα δίνει κάτι είτε στους προπονητές είτε στους ποδοσφαιριστές».

Ο Κώστας Γαλανόπουλος του υπογράμμισε: «Νομίζω ότι έχουμε αποκτήσει χημεία από την περσινή πορεία μας στην Ευρώπη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί ο αντίπαλος, μας το έδειξε στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου αγώνα. Αν είμαστε σοβαροί, τότε νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα. Τέτοια παιχνίδια περιμένουμε. Είναι όνειρο κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή να παίξει στους ομίλους του Champions League. Νομίζω κανείς μας δεν έχει παίξει στο επίπεδο αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.Περιμένουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Και πέρσι μας βοήθησε πολύ. Τέτοιες βραδιές περιμένουν οι ποδοσφαιριστές και σίγουρα ο κόσμος θα μας βοηθήσει. Νομίζω ότι όλα δείχνουν… ΑΕΚ»!