Πριν τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Τετάρτη (29/8), η Μπενφίκα αντιμετωπίζει σήμερα (25/8) στις 21:00 τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας σε ένα από μεγάλα ντέρμπι του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι η κλήρωση έβγαλε τέτοιο ντέρμπι τόσο νωρίς στη σεζόν και εν μέσω κρίσιμων ευρωπαϊκών αγώνων, έφερε γκρίνια και ο Ρουί Βιτόρια έκανε δημόσια τα παράπονά του.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Το πορτογαλικό ποδόσφαιρο πρέπει να προσέξει αυτούς που εκπροσωπούν την χώρα σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Όχι μόνο την Μπενφίκα. Θα μπορούσα να μιλήσω και για την Μπράγκα ή τη Ρίο Άβε. Είναι θεμελιώδες να έχουμε τις ιδανικές συνθήκες για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Το παιχνίδι με την Σπόρτινγκ είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι, περισσότερο από ένα ντέρμπι. Εάν είναι το πλέον ενδεδειγμένο να γίνει τώρα; Όχι, αλλά η κλήρωση έβγαλε αυτό, και είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα…».

Ο Πορτογάλος τεχνικός φαίνεται ότι θα προφυλάξει τον Εντουάρντο Σάλβιο (ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό) και δε θα τον βάλει να παίξει απέναντι στην Σπόρτινγκ για να τον έχει πιο έτοιμο για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς των δυο ομάδων στο Ντα Λουζ, αλλά παρότι πήρε το «πράσινο φως» από το ιατρικό τιμ, ώστε να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τη Σπόρτινγκ, θα προστατευτεί για να παίξει σίγουρα στην Τούμπα. Η εφημερίδα «Record» σημειώνει ότι τη θέση του Σάλβιο στο πορτογαλικό ντέρμπι θα πάρει ο Ζίφκοβιτς (όπως έκανε και στο ματς με τον ΠΑΟΚ).