Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η Μπενφίκα λίγες ημέρες πριν το πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ του Champions League, επικράτησε εκτός έδρας της Μποαβίστα με 2-0 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Ο Ρουί Βιτόρια είδε την ομάδα του να πετυχαίνει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και να φεύγει με το τρίποντο της νίκης από το «Μπέσα».

Οι Αετοί της Λισαβόνας προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, όμως, αυτοί που είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση ήταν οι γηπεδούχοι. Ο Φαλκόνε στο 4ο λεπτό έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο δεκάλεπτο πίεσαν, έκλεισαν στα καρέ της την Μποαβίστα και στο 35’ έκαναν το 1-0 με τον Φακούντο Φερέιρα. Στο 40’ δημιούργησαν και νέα ευκαιρία με τον Σάλβιο, αλλά ο Αργεντινός δεν κατάφερε να σκοράρει στο τετ α τετ που είχε με τον Χέλτον Λέιτε. Στο 62’ η Μπενφίκα πέτυχε δεύτερο γκολ και σφράγισε το τρίποντο της νίκης. Ο Σάλβιο έκανε την κούρσα από δεξιά, έδωσε στον Πίτσι και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Μποαβίστα: Λέιτε, Ταλότσα, Νέρις, Ράφαελ, Καράκα, Ιντρίσα (70΄Λόπες), Σιμάο, Ματέους (64’ Ματέους), Εσπίνιο (53’ Κόστα), Ροτσίνια, Φαλκόνε

Μπενφίκα: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ζαρντέλ, Ντίαζ, Γκριμάλντο, Φερνάντες (81′ Σεμέδο), Φέισα, Πίτσι, Κέρβι (87′) , Σάλβιο (74’ Ζίβκοβιτς), Φερέιρα.

Πηγή to10.gr