Απίστευτος! Καταπληκτικός! Αυτό το παιδί θα τρελάνει το χώρο του τένις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό τουρνουά Masters, καθώς νίκησε και τον Σάσα Ζβέρεφ (Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη),κάνοντας μία απίστευτη ανατροπή, τη στιγμή που όλοι πίστευαν πως το ματς ήταν χαμένο! Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε 3-6,7-6,6-4 και ετοιμάζεται να αγωνιστεί στον ημιτελικό του Rogers Cup,στο Τορόντο.

Ηταν ένα παιχνίδι με συγκλονιστική εξέλιξη, καθώς στο πρώτο σετ, ο Ελληνας πρωταθλητής χωρίς ενέργεια και με αρκετά λάθη ηττήθηκε εύκολα 6-3. Ο γνωστός Τσιτσιπάς «εμφανίστηκε» και πάλι στο κορτ μετά τα μισά του δεύτερου. Τότε, ήταν που άρχισε να τρομάζει ο Ζβέρεφ.

Ολα λοιπόν έγιναν στο δεύτερο σετ όταν ο Ζβέρεφ προηγήθηκε 5-3. Κάπου εκεί, ο Τσιτσιπάς, άλλαξε αγωνιστική εικόνα. Παρά την κούραση, έβγαλε ενέργεια και το πάθος που τον διακρίνει, έσωσε δύο ματς πόιντ ισοφαρίζοντας σε 5-5 και 6-6, για να πάρει το σετ σε ένα επικό τάι-μπρεκ (13-11).

Στο τρίτο,άρχισε να πιέζει ακόμα περισσότερο τον Γερμανό αντίπαλο του, παίζοντας με απίστευτη ψυχραιμία και ωριμότητα τον κάθε πόντο και έφτασε στη νίκη με 6-4,σε έναν αγώνα που είχε διάρκεια δύο ώρες και 27 λεπτά.

Επόμενος αντίπαλος του, στον ημιτελικό, είναι ο Νοτιοαφρικανός Κέβιν Αντερσον ο οποίος απέκλεισε εύκολα τον Βούλγαρο Ντιμιτρόφ (6-2,6-2). Ο Αντερσον είναι Νο 6 στην ATP, ωστόσο με το παιχνίδι που κάνει ο Τσιτσιπάς στο Τορόντο, μικρή σημασία έχει η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο 19χρονος πρωταθλητής την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να βρεθεί στο Τοπ 20. Η νίκη επί του Ζβέρεφ ήταν η τέταρτη στο συγκεκριμένο τουρνουά, επί αθλητή που είναι σε υψηλότερη θέση από αυτόν.