Νέα πυρά εξαπέλυσε η Τουρκία προς την ελληνική κυβέρνηση, αυτή τη φορά με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, να επιτίθεται στον έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων του σχετικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς, που εξακολουθούν να κρατούνται σε φυλακές στην Αδριανούπολη.

Ο κ.Καμμένος την Τετάρτη είχε μιλήσει για «οργανωμένο σχέδιο» του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη σύλληψη των δύο ελλήνών στρατιωτικών, προκειμένου να έχει στη διάθεσή του «ομήρους» με στόχο την ανταλλαγή με τους 8 αξιωματικούς, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν με εντολή του προέδρου της Τουρκίας, αποτελούν το τελευταίο παράδειγμα ανεύθυνης και επιπόλαιης συμπεριφοράς», δήλωσε ο Χαμί Ακσόι.

«Η ελληνική πλευρά έχει λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για τους λόγους που συνελήφθησαν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί και για τη νομική διαδικασία. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η Ελλάδα προσπαθεί να διατηρήσει το θέμα στην ατζέντα με διαρκείς ακατανόητους και αβάσιμους ισχυρισμούς, θεωρείται ότι είναι μια προσπάθεια να φύγει η προσοχή από το ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις νόμιμες και δίκαιες προσδοκίες για τους προδότες που μετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος και βρίσκονται εκεί», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.