Η Λίβερπουλ ενισχύθηκε ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι και πολλοί πιστεύουν ότι θα ΄κοντράρει στα ίσια την περυσινή πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, ο Γιούργκεν Κλοπ έχρισε φαβορί και πάλι την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και για εξηγήσει τους λόγους, χρησιμοποίησε την ταινία Roky VI: «Δεν έχασε κανέναν παίκτη, αντίθετα ενισχύθηκε με την απόκτηση του Μαχρέζ. Είναι μία ομάδα με εξαιρετική ποιότητα και δυναμική. Εμείς είμαστε ο… Ρόκι Μπαλμπόα και όχι ο Ιβάν Ντράγκο. Πρέπει να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε πολύ περισσότερο».

Η απάντηση του Πεπ Γκουαρντιόλα; «Ευχαριστώ Γιούργκεν. Εχω συνηθίσει την πίεση τα τελευταία εννέα χρόνια. Είσαι πολύ ευγενικός».

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κάτι που δεν έχει συμβεί στην Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία εννέα χρόνια. Η τελευταία ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το 2009.

«Είναι μία πρόκληση χωρίς αμφιβολία, όμως δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε την περυσινή χρονιά. Συνεχίζουμε τη δουλειά, αντιμετωπίζουμε κάθε παιχνίδιξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι κάναμε», είπε ο προπονητής της Σίτι.