Δύο νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα) σε νοσοκομείο σε προάστιο της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 70 ετών εισέβαλε στο νοσοκομείο Westchester Medical Center και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας μια γυναίκα, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος αυτοκτόνησε.

Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, τα δύο άτομα φέρεται να διατηρούσαν κάποιου είδους σχέση, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη με βεβαιότητα.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης και το θύμα βρίσκονταν εκείνη την ώρα μόνοι τους στο δωμάτιο του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα ευτυχώς να μην σημειωθεί κάποιος άλλος τραυματισμός.

Νωρίτερα, στο σημείο είχαν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή, ενώ εκκένωσαν και το νοσοκομείο.

Η κλήση για τους πυροβολισμούς έγινε στην αστυνομία λίγο μετά τις 9.30 το πρωί (τοπική ώρα). Μέχρι και μία ώρα μετά δεν ήταν σαφές το τι ακριβώς έχει συμβεί, ωστόσο αξιωματούχος που βρέθηκε στο σημείο ανέφερε ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας η οποία βρίσκεται στο σημείο, οι αρχές την ειδοποίησαν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό με πυροβολισμούς στον τέταρτο όροφο του νοσοκομείου