Οργανωμένη χασισοφυτεία με 780 δενδρύλλια εντοπίστηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, σε δύσβατη δασική περιοχή, στη Μαυρολίμνη Λουτρακίου, ενώ μία ακόμα «μίνι» φυτεία ινδικής κάνναβης ανακαλύφθηκε στον Βαρνάβα Αττικής.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για την πρώτη χασισοφυτεία και αφού την εντόπισαν από αέρος και την παρακολούθησαν για μια μέρα, πραγματοποίησαν επιχείρηση το πρωί της Δευτέρας και συνέλαβαν τον 40χρονο καλλιεργητή, ο οποίος διέμενε σε πρόχειρο κατάλυμα στην φυτεία.

Τα δενδρύλια εκριζώθηκαν, ενώ κατασχέθηκε πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας και άρδευσης. Στο παράπηγμα που βρισκόταν εντός του χώρου της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 32 κιλών και 130 γραμμαρίων και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο 40χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Κορίνθου.

Παράλληλα, συνελήφθη ένας 76χρονος, ο οποίος, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην ίδια περιοχή, για καλλιέργεια τεσσάρων δενδρυλλίων κάνναβης.

Στην δεύτερη υπόθεση, συνελήφθη την ίδια μέρα, στην περιοχή του Βαρνάβα Αττικής, 63χρονος για καλλιέργεια 53 δενδρυλλίων κάνναβης, στην αυλή του σπιτιού του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.