Η 78 μέτρων επιβλητική, με καινοτόμο σχεδιασμό και… τραγική ιστορία θαλαμηγός VENUS του ιδρυτή της Apple Στιβ Τζομπς εντοπίστηκε την Τρίτη στ’ ανοιχτά του Ναυπλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος βρίσκονται μέλη της οικογένειάς του και οικογενειακοί φίλοι.

Ιδιοκτήτης της ήταν ο Στιβ Τζομπς ο οποίος πέθανε χωρίς να προλάβει να ταξιδέψει με το σκάφος που είχε ονειρευτεί. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 120 εκατ. ευρώ και έχει σχεδιαστεί από τον διάσημο Φιλίπ Σταρκ, η αμοιβή του οποίου λέγεται ότι έφθασε στα 9 εκατ. δολάρια.

Το σκάφος σχεδιάστηκε και διακοσμήθηκε όπως επιθυμούσε ο ιδρυτής του, αλλά ολοκληρώθηκε ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Είναι μοναδικό στο είδος του και αποτέλεσε μήλο της έριδος ανάμεσα τον ιδρυτή της Apple και τον Σταρκ.

Ο Σταρκ κατηγορούσε τον Τζομπς ότι του όφειλε χρήματα και άρα έπρεπε να πάρει ο ίδιος το σκάφος, το είχε κατασχέσει μέσω δικηγόρων για ένα διάστημα, αλλά τελικά αυτό έμεινε στην οικογένεια του μεγιστάνα της τεχνολογίας και τώρα πλέει στις ελληνικές θάλασσες.

Αξιοσημείωτο ήταν πως με τα αποκαλυπτήρια του σκάφους, όλοι οι τεχνίτες που δούλεψαν για να ολοκληρωθεί είχαν πάρει ως δώρο χρωματιστό ipod και ευχαριστήρια επιστολή «για τη δουλειά και την τεχνική τους» από την οικογένεια Τζομπς.

Εκτός από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό δια χείρας Σταρκ, το σκάφος αποτελείται και από ξύλινα στοιχεία, έχει τρία επίπεδα, τζαμαρίες στους δύο επάνω ορόφους και διαθέτει μεγάλη βεράντα με τζακούζι, ενώ το εξωτερικό του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, κάνοντάς το πολύ πιο ελαφρύ και σαφώς γρηγορότερο από αντίστοιχα σκάφη της κατηγορίας του.

Φυσικά το «Venus» λειτουργεί με στοιχεία apple – όπου μπορούσαν αυτά να εφαρμοστούν, οθόνες iMac στο χειριστήριο του σκάφους, ipods στα δωμάτια των καλεσμένων, appletv κ.τλ. Στο μπροστινό deck υπάρχει και τέντα σε στυλ βεδουίνων για να ξεκουράζονται οι καλεσμένοι στη σκιά.

Ιδιοκτήτης της VENUS είναι πλέον η χήρα Λορίν Πάουελ Τζομπς. To πλωτό παλατάκι διαθέτει 6 καμπίνες και 22 άτομα προσωπικό που διαμένουν σε άλλες 14 καμπίνες.

Η χήρα απολαμβάνει τα ταξίδια και τον πλούτο της που ανέρχεται στα 18 δισ. δολάρια ΗΠΑ.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr