Δυνατό μπουρίνι που χτύπησε το πρωί της Παρασκευής τη Φθιώτιδα δημιούργησε προβλήματα σε χωριά της περιοχής. Επικίνδυνα φούσκωσαν όλα τα ρέματα τα οποία οδηγούν τα νερά από το όρος Ορθρυς στον Σπερχειό ποταμό και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από τη Λαμία προς τη δυτική Φθιώτιδα και το Καρπενήσι.

Τα νερά μέσα στους χειμάρρους ξεπέρασαν το όριο συναγερμού περνώντας πάνω από τις γέφυρες, αφού οι χείμαρροι είναι κάθετοι στον εθνικό δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου, ενώ την Τροχαία και Πυροσβεστική, μαζί με τις δυνάμεις τη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, έδωσαν μάχη στο χωριό Στύρφακα για να μη μπουν τα νερά στα σπίτια.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και στο χωριό Λυγαριά. Στην επαρχιακή οδό Αμουρίου – Λυγαριάς αυτοκίνητο παρασύρθηκε από το «Μπεκιόρεμα» και για τον απεγκλωβισμό του 67χρονου οδηγού και της 63χρονης συζύγου του έσπευσε ερπυστριοφόρο της 7ης ΕΜΑΚ και Πυροσβέστες.

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε η νεροποντή και στην περιοχή που οριοθετείται από από τα χωριά Καστρί και Μάκρη, με τα χωράφια που βρίσκονται ενδιάμεσα να πλημμυρίζουν.

Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι

Σε ορμητικού χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στο χωριό Στύρφακα, 20 χλμ δυτικά της Λαμίας,παρασέρνοντας ότι βρήκαν μπροστά τους από μπάζα και πέτρες από τα έργα της ΕΡΓΟΣΕγια τη νέα σιδηροδρομική γραμμή εκεί κοντά μέχρι δέντρα.

Η κυκλοφορία διακόπηκε και στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Λαμίας, για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Μάλιστα, ορισμένα συνεργεία αποκλείστηκαν σε δρόμους που μετατραπηκαν σε ποτάμια.

Σύμφωνα με τους κατοίκους το χωριού «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» και προσδοκούν «ύφεση των καιρικών φαινομένων για να πέσει η στάθμη του νερού και να αποτραπούν τα χειρότερα».

Οι λιγοστοί κάτοικοι αποκλείστηκαν μέσα στα σπίτια τους και προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τον όγκο του νερού να μπει σε αποθήκες και σε υπόγεια και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές, ενώ η έντονη νεροποντή συνεχίζονταν.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες οι κάτοικοι του χωριού έζησαν ακριβώς παρόμοιες καταστάσεις, αλλά μπόρεσαν να αποτρέψουν τις μεγάλες ζημιές.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα ήταν αρκετές οι προειδοποιήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για τους κινδύνους του χωριού κυρίως από τα φερτά υλικά και τα μπάζα, τα οποία η καταρρακτώδης βροχή μετακινεί από τα έργα της σιδηροδρομικής γραμμής και τα μεταφέρει μέσα στους δρόμους του χωριού.