Επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε το Μαξίμου, αναφορικά με την κριτική που άσκησε η ΝΔ στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη διαχέιριση αυθαίρετων κτισμάτων.

«Η ΝΔ δείχνει σήμερα το πραγματικό της πρόσωπο» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει: «Ξέρει να φωνάζει, αλλά όταν έρχεται η ώρα των έργων, των μεταρρυθμίσεων και της αποφασιστικότητας, αποδεικνύεται ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι το παλαιού πολιτικού συστήματος. Επιδίδεται σε φτηνούς αντιπερισπασμούς, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι είναι το κόμμα της πελατείας, των ρουσφετιών, και της αυθαιρεσίας».

«Δεν μπορεί, λοιπόν, το κόμμα των «αναψυκτηρίων» και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί «ηλίθια» την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα «φωτιά»» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Καλά θα κάνει η ΝΔ να στηρίξει και στην πράξη τη χθεσινή νομοθετική πρωτοβουλία και να μην υπονομεύει, σε κάθε βήμα της, την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.