Φωτογραφία για την ώρα που έφθασε ο πρώτος νεκρός της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, στο ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» διαθέτει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), την οποία πρόκειται να καταθέσει στον Εισαγγελέα, ο οποίος και διερευνά την υπόθεση.

Η ΠΟΕΔΗΝ δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφία που έχει ληφθεί από κινητό τηλέφωνο και φαίνεται ότι η παραλαβή της σορού έχει γίνει ώρα 23:03 το βράδυ της Δευτέρας, απαντώντας έτσι στον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Κουταλά ο οποίος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «Δεν θυμάμαι πότε ήρθε ο πρώτος νεκρός (σ.σ. από το Μάτι) στο Σισμανόγλειο, είχα άλλα πράγματα».

Ο κ. Κουταλάς έχει επίσης δηλώσει ότι η πρώτη σορός διεκομίσθη στο «Σισμανόγλειο» στις 00:00 τα μεσάνυχτα, αλλά η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πρόκειται για την ώρα καταγραφής και όχι για την ώρα παράδοσης από το ΕΚΑΒ.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα και δεν είχε ειπωθεί τίποτε για νεκρούς. Ο δε κ. Πολάκης περίμενε τη… σφραγίδα γιατρού για να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για θύματα και ο πρωθυπουργός ρωτούσε για τα αεροπλάνα που θα πετάξουν την άλλη μέρα. Επιβεβαιώνεται και το σχετικό ρεπορτάζ των «Νέων» της Τετάρτης που περιέγραφε το χρονολόγιο της τραγικής εκείνης ημέρας. Πώς όλοι γνώριζαν για νεκρούς ώρες πριν από τη σύσκεψη εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς.

«Σισμανόγλειο»: Ντοκουμέντο για την ώρα που έφθασε ο πρώτος νεκρός | in.gr

«Παραπλανούν δίνοντας στη δημοσιότητα την ώρα της καταγραφής από το Νοσοκομείο του πρώτου νεκρού και παραλείπουν την ώρα της παραλαβής από το ΕΚΑΒ. Θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό και την δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όλων των εφημερευόντων Νοσοκομείων όπως και του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ, του ΕΚΑΒ εκείνη τη νύκτα έδωσαν την ψυχή τους για την περίθαλψη των θυμάτων της φωτιάς. Ας μην τους ανακατεύει ο Διοικητής του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ για να καλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες. Να πάψει ο Διοικητής να συκοφαντεί τους εργαζόμενους, εμπλέκοντάς τους σε μια τραγική υπόθεση που δεν έχουν καμία συμμετοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο κ. Κουταλάς έφθασε στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου μετά τη μεταφορά του πρώτου νεκρού και πολύ πριν ξεκινήσει το κυβερνητικό σόου στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, παρουσία του πρωθυπουργού και αρκετών υπουργών.

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα έντυπα παραλαβής νεκρών

Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί δε τον διοικητή του «Σισμανόγλειου» να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έντυπα παραλαβής από το ΕΚΑΒ και των τεσσάρων νεκρών που παρέλαβε το Νοσοκομείο και ειδικά του πρώτου και «όχι να κάνει μαγειρέματα με την ώρα διακομιδής του δεύτερου νεκρού στο Νοσοκομείο που είναι γυναίκα».

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διαθέτουν Βιβλίο καταγραφής συμβάντων το οποίο είναι τριπλότυπο.

Στο βιβλίο συμπληρώνεται η ώρα παραλαβής του διακομιζόμενου νεκρού ή ασθενή, τα στοιχεία του ασθενούς (εν προκειμένω αγνώστων στοιχείων) ιατρική εκτίμηση και ζωτικά σημεία (εν προκειμένω απανθρακωμένος άνδρας άσφυγμος κ.α.).

Το τριπλότυπο έντυπο υπογράφεται από γιατρό των ΤΕΠ του νοσοκομείου και τον διασώστη του ΕΚΑΒ. Ένα αντίγραφο (λευκό) μένει στο νοσοκομείο και τα άλλα δύο επιστρέφουν στο αρχείο του ΕΚΑΒ προς χρήση δικαστική ή των ενδιαφερόμενων κατόπιν αίτησης.