Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέχισαν σήμερα Τρίτη ν’ αναζητούν 16 ανθρώπους που εξακολουθούν ν’ αγνοούνται στην Καλιφόρνια μετά την πυρκαγιά, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της Πολιτείας, που ξέσπασε πριν από μερικές ημέρες και μαίνεται ανεξέλεγκτη, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους ηπιότερους ανέμους προκειμένου να στήσουν αναχώματα και ν’ ανακόψουν την πορεία των πύρινων μετώπων.

Εξι άνθρωποι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την περασμένη Πέμπτη. Ανάμεσά τους δύο πυροσβέστες και τουλάχιστον τέσσερις πολίτες, εκ των οποίων δύο νεαρά παιδιά και η γιαγιά τους, που πέθαναν ενώ είχαν τυλιχτεί με βρεγμένη κουβέρτα.

Περίπου 900 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 445.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο

Δεκαέξι άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι δήλωσε σήμερα ο αρχιφύλακας του Ρέντινγκ, Τοντ Κογκλ. Χθες, ο αριθμός των αγνοουμένων ήταν επτά. Ο αριθμός των ανθρώπων που είχαν εξαφανιστεί κυμαινόταν και κάποια στιγμή ο κατάλογος έφτασε μέχρι και τα 26 ονόματα, τόνισε ο Κογκλ.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν σχηματίσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Στους κατοίκους μιας περιοχής του Ρέντινγκ, βόρεια του ποταμού Σακραμέντο, που είχαν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, τους επιτράπηκε σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η φωτιά, μέχρι στιγμής η 7η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνια, έπληξε το Ρέντινγκ και τις γειτονικές κοινότητες την περασμένη εβδομάδα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων πέρασε τον ποταμό Σακραμέντο.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από τις 17 πυρκαγιές που μαίνονται σε όλη την Πολιτεία αυτή την στιγμή, τις οποίες τροφοδοτούν η ξηρασία, οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι.