Οι Ολλανδοί είναι «αδίστακτοι» έμποροι. Εμπορεύονται τα πάντα. Εμπορεύονται και τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ, έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ζωγράφους παγκοσμίως. Στο κατάστημα του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Αμστερνταμ ο επισκέπτης εδώ και χρόνια έβρισκε μέχρι μπρελόκ με το κομμένο αυτί του Βαν Γκογκ, σε πλειάδα χρωμάτων. Στις ημέρες μας, τα καινούργια προϊόντα αφορούν αθλητικά παπούτσια, μπάκπακ, καπελάκι μπέιζμπολ, τέτοια.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ συνεργάστηκε με την ολλανδική εταιρεία αθλητικών ειδών και εξοπλισμού Vans και, από την Παρασκευή, παρουσιάζει τη σειρά «Vans x Van Gogh Museum Collection». Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Vans «κάνει χρήση αριστουργημάτων του Βαν Γκογκ σε εμβληματικά Vans Classics προϊόντα».

Ετσι, σε λίγες μέρες θα έχουμε τη δυνατότητα να κυκλοφορούμε με T-shirt με ένα από τα «Ηλιοτρόπια» του Ολλανδού ζωγράφου. Αλλά και με ένα hoodie με το εν λόγω ηλιοτρόπιο. Με μπάκπακ, στο οποίο παρουσιάζεται λεπτομέρεια ενός από τα έργα που δημιούργησε ο Βαν Γκογκ εμπνεόμενος από ιαπωνική ζωγραφική. Και με αντίστοιχα σνίκερς. Με T-shirt, με την περίφημη νεκροκεφαλή που ζωγράφισε ο Βίνσεντ…

«Κάθε ένα κομμάτι της κολεξιόν θα συνοδεύεται και από ειδικό hashtag το οποίο θα υπογραμμίζει τα ιστορικά γεγονότα πίσω από κάθε έργο του Βαν Γκογκ» ενημερώνει η ολλανδική εταιρεία.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ θα αφιερώσει μέρος των κερδών του από αυτό το πρότζεκτ στη συντήρηση της κληρονομιάς και συλλογής του έργων τέχνης του Βαν Γκογκ. «Διατηρώντας την προσβάσιμη από τις επόμενες γενιές». Με λίγα λόγια, αν αγοράσουμε θα αγοράσουμε «για καλό σκοπό».