Αυξάνονται διαρκώς οι μαρτυρίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από τις φονικές φωτιές της «μαύρης Δευτέρας» που έπληξαν την Ανατολική Αττική και μαζί της τους κατοίκους της. Αλλοι έτρεξαν να σωθούν, κι άλλοι εγκλωβίστηκαν στα ίδια τους τα σπίτια εξαιτίας της φωτιάς.

Ετσι συνέβη και με τον κάτοικο του Νέου Βουτζά, Κωνσταντίνο Γκίκα, ο οποίος προσπαθώντας να σώσει τον πατέρα του από τη φωτιά, κλειδώθηκε έξω από το σπίτι του.

Το βίντεο μάλιστα που είχε τραβήξει από σπίτι του συγκλόνισε τους πάντες, αφού η φωτιά φαίνεται να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στο σπίτι του μέχρι που το περικύκλωσαν οι φλόγες της.

Ο κ. Γκίκας στην προσπάθειά του να προστατέψει την οικογένειά του από την πύρινη λαίλαπα κατάφερε να βάλει τα παιδιά του και τη σύζυγό του στο αμάξι, αλλά ο ίδιος δε τους ακολούθησε αφού παρέμεινε στο σπίτι για να βοηθήσει και να σώσει τον 87 χρονο πατέρα του. Στην αρχή μάλιστα πρόλαβε να σώσει και δυο μικρά γατάκια.

Είναι πατέρας τριών παιδιών, ηλικίας τριών, πέντε και επτά ετών τα οποία ναι μεν γλίτωσαν από το μένος της φωτιάς και της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Νέο Βουτζά, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ και προσπαθούν να επανέλθουν.