Το Σάββατο με ΤΑ ΝΕΑ, «Ελληνες στρατιώτες αιχμάλωτοι στην Τουρκία», ένα συγκλονιστικό -επίκαιρο όσο ποτέ- μυθιστόρημα.

22 έλληνες στρατιώτες συλλαμβάνονται στον Εβρο από τούρκους παρακρατικούς.

Η σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας, η διεθνής κοινή γνώμη, η παρέμβαση των ξένων δυνάμεων, οι δραματικές ώρες της αιχμαλωσίας μέχρι την απελευθέρωσή τους.

Ενα συγκλονιστικό -επίκαιρο όσο ποτέ- μυθιστόρημα, γραμμένο το 2011, με πλοκή ανατριχιαστικά όμοια με τα σημερινά δραματικά γεγονότα.

Ενα βροχερό σούρουπο του Φλεβάρη, μια πολυπληθής ομάδα Γκρίζων Λύκων, εισβάλει απ’ το τρίγωνο του Καραγάτς στον Εβρο και συλλαμβάνει αιχμαλώτους 22 έλληνες στρατιώτες και έναν υπολοχαγό. Γίνεται περιορισμένη σύγκρουση Ελλάδας – Τουρκίας στον Εβρο και στα Δωδεκάνησα αλλά αποφεύγεται γενίκευσή της με παρέμβαση των Αμερικάνων… Η διεθνής κοινή γνώμη ξεσηκώνεται, γίνονται συλλαλητήρια στις ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και μέσα στην Τουρκία από ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά η τύχη των αιχμαλώτων παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό.

Μετά από εννέα μήνες, ο πατέρας ενός από τους αιχμαλώτους οργανώνει ιδιωτική ομάδα κομάντος και επιχειρεί την ανεύρεση και απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Στο έργο, γίνεται αναφορά στη σημερινή κατάσταση της χώρας και στα προβλήματά της, όπως το οικονομικό, το μεταναστευτικό και οι σχέσεις με την Τουρκία. Μέσω ιστορικών και πολιτικών αναφορών, δίνονται αφορμές για συζήτηση πάνω σε ιδεολογήματα και στερεότυπα που κυριαρχούν στην ελληνική κοινωνία.