Οι εμφανίσεις του Αντρέ Σιμόες με την ΑΕΚ κυρίως την περσινή σεζόν ανέβασαν κατά πολύ τις μετοχές του πορτογάλου χαφ. Είναι ένας μέσος που μπορεί να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, σε παραγωγική ηλικία και έχοντας μπροστά του την προοπτική να χριστεί διεθνής με την Εθνική της χώρας του. Στοιχεία που κάνουν την περίπτωσή του ιδιαίτερα ελκυστική για ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ, η Μπριζ όχι απλά έχει στη λίστα της τον μέσο της ΑΕΚ, αλλά χτύπησε ήδη την πόρτα της Ενωσης για την απόκτησή του. Ο σύλλογος του Βελγίου έκανε μια πρώτη, διερευνητική κρούση προς τους Κιτρινόμαυρους για τον Σιμόες, όμως η απάντηση που εισέπραξε ήταν αρνητική. Η ΑΕΚ ξεκαθάρισε πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση, με την Ενωση να κινείται μάλιστα για την ανανέωση του συμβολαίου του που εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίξεις για το εν λόγω θέμα είναι πιθανό να προκύψουν άμεσα, αφού αναμένεται στην Αθήνα ο ατζέντης του πορτογάλου χαφ.

Η Ενωση θα μπορούσε να συζητήσει το ενδεχόμενο παραχώρησης του Σιμόες, ειδικά τη δεδομένη στιγμή, μόνο με ένα… τρελό ποσό, μιας και ο πορτογάλος μέσος αποτελεί βασικό «εργαλείο» στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη, τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν «καίγεται» για να πουλήσει κι άλλον ποδοσφαιριστή, μετά την παραχώρηση του Ογκνιέν Βράνιες.