Εναν χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το όνειρο ετών του κόσμου της Ενωσης προχωρά και εξελίσσεται, με την αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα να έχει ξεκινήσει για τα καλά. Οι εργασίες προχωρούν ακατάπαυστα και σύντομα αναμένεται το όλο πρότζεκτ να περάσει στη δεύτερη και πλέον ουσιαστική φάση. Αποκτώντας για τα καλά υπόσταση.

Ηδη έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από ζητήματα που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ, τα οποία θα αλλάξουν εντελώς τη μορφή εργοταξίου, με την εικόνα να πλησιάζει πλέον πολύ στο τελικό στάδιο. Που βάσει του χρονοδιαγράμματος το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή αναμένεται να έρθει το 2020. Με την ΑΕΚ να μπαίνει εκείνη τη χρονιά στο νέο της σπίτι, ανοίγοντας ένα νέο και τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της.

Φτάνουν οι πρώτες κερκίδες

Εδώ και καιρό οι εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια αφορούν και την υποδοχή των κερκίδων του νέου γηπέδου, που θα είναι προκατασκευασμένες. Οι προκατασκευασμένες κερκίδες θα ενταχθούν στο εργοτάξιο μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μιας και η παραγγελία τους έχει γίνει από το τέλος του χειμώνα, με την εταιρεία που έχει αναλάβει την κατασκευή τους να έχει σηκώσει για τα καλά τα μανίκια. Μιλάμε για τουλάχιστον δύο κερκίδες των οποίων η κατασκευή έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί και οι οποίες το αργότερο μέχρι τα μέσα του Αυγούστου θα μεταφερθούν στο οικόπεδο της ΑΕΚ. Που αναμφίβολα θα αλλάξει εντελώς μορφή έπειτα από αυτή την πολύ σημαντική πρόοδο στον τομέα των εργασιών.

Το στέγαστρο

Πριν από μερικές μέρες η ΑΕΚ ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την ιταλική εταιρεία Cimolai, προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του στεγάστρου του νέου γηπέδου. Η ιταλική εταιρεία που ειδικεύεται στον εν λόγω τομέα έχει ήδη πιάσει δουλειά, με στόχο να ετοιμάσει και να παραδώσει στο εργοτάξιο το σκέπαστρο που παρήγγειλε η ΑΕΚ. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατασκευή που θα χρειαστεί χρόνο, ωστόσο η μακρά εμπειρία της συγκεκριμένης εταιρείας αποτελεί τον εγγυητή για το αποτέλεσμα που επιθυμεί η ΑΕΚ.

Η υπογειοποίηση

Η υπογειοποίηση των οδών Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών αποτελεί ένα πρότζεκτ που έχει άμεση σχέση με το γήπεδο της ΑΕΚ και τη λειτουργικότητά του. Πρόκειται για ένα έργο που θα τρέξει από την Περιφέρεια Αττικής και που σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή. Οι εκτιμήσεις των ανθρώπων της Ενωσης αναφέρουν ότι τον Σεπτέμβριο θα προκηρυχθεί ο δημόσιος διαγωνισμός για την ανάληψη του πρότζεκτ και μέσα σε διάστημα δύο μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες. Οι οποίες θα ολοκληρωθούν λίγο πριν τελειώσει και η κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς».

Λύνονται όλα τα ζητήματα

Ηδη έχουν δρομολογηθεί μια σειρά από ζητήματα που άμεσα ή έμμεσα σχετίζονται με την ολοκλήρωση του γηπέδου της ΑΕΚ, τα οποία θα αλλάξουν εντελώς τη μορφή εργοταξίου, με την εικόνα να πλησιάζει πλέον πολύ στο τελικό στάδιο.