Συνεχίζει να μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς από τις τραγικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, φτάνοντας πλέον τους 88.

Το Σάββατο το πρωί ανακοινώθηκε ότι ένας ακόμα εγκαυματίας και πιο συγκεκριμένα μία γυναίκα 42 ετών, η οποία νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ κατέληξε στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εγκαυματιών που παραμένουν σε νοσηλεία είναι 46 ενήλικες, από τους οποίους οι εννέα είναι διασωληνωμένοι και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Την Παρασκευήοι ιατροδικαστές ανακοίνωσαν ότι ολοκληρώθηκε η νεκροτομή σε 86 σορούς, ενώ όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι ένας ακόμη τραυματίας που νοσηλεύονταν διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό υπέκυψε ανεβάζοντας τον αριθμό στους 87.

Η διαδικασία από εδώ και στο εξής περνά στην αποκλειστική ευθύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των θυμάτων.

Με δεδομένο ότι η πυροσβεστική είχε ανακοινώσει 83 νεκρούς, ο κ. Καρακούκης προϊστάμενος των ιατροδικαστών, εξήγησε ότι η διαφορά στον αριθμό των θυμάτων που ανακοίνωσε ο ίδιος και σε εκείνον που δίνει επίσημα η Πυροσβεστική έγκειται στο γεγονός ότι σε μία σορό, οι ιατροδικαστές εντόπισαν υπολείμματα βιολογικού υλικού (π.χ. τμήματα οστών) και από άλλους ανθρώπους.