Τουλάχιστον 16.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στην Γαλλία την Πέμπτη στην περιοχή Hauts-de-Seine, εξαιτίας πυρκαγιάς σε ηλεκτρικό διανομέα και η οποία προκάλσε διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών στον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης αφορά το Σατιγιόν, το Κλαμάρ, τη Βάνβ, το Μαλακόφ, το Ισί-λε Μουλινό.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε διανομέα ρεύματος το πρωί της Πέμπτης μπροστά στο ξενοδοχείο Accor Ισί-λε-Μουλινό, δίπλα από την έδρα της Microsoft στην όχθη του Σηκουάνα, ενώ σύννεφα μαύρου καπνού κάλυψαν γρήγορα την περιοχή. Τουλάχιστον 2.500 άτομα χρειάστηκε να απομακρύνθούν από τα γειτονικά κτίρια, σύμφωνα με τις αρχές.

Η ζημιά αποκαταστάθηκε λίγο μετά το μεσημέρι και οι άνθρωποι επέστρεψαν στα γραφεία τους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι αγνοεί την αιτία της πυρκαγιάς διευκρινίζοντας ότι τα καλώδια τροφοδοσίας δεν υπέστησαν ζημίες, εκτός ενός: αυτού που τροφοδοτεί τον σιδηροδρομικό σταθμό Μονπαρνάς.

Κανένας συρμός δεν κυκλοφόρησε από το μεσημέρι στον συγκεκριμένο σταθμό, ενώ η εταιρεία των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF προβλέπει ότι μέχρι το βράδυ της Παρασκευής θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στα δρομολόγια των συρμών καλώντας τους ταξιδιώτες να αναβάλουν το ταξίδι τους.

Η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή εναλλακτικό σχέδιο ηλεκτροδότησης, που θα επιτρέψει την άφιξη και την αναχώρηση, συγκεκριμένου μόνο μέρους των συρμών.