Τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα βρουν την ΑΕΚ αντίπαλο με μία εκ των Σέλτικ – Ρόζενμποργκ, με τους Κιτρινόμαυρους να προχωρούν με το υπάρχον ρόστερ για αυτές τις δύο μεγάλες αναμετρήσεις. Οι κινήσεις που έγιναν άλλωστε από μεριάς Ενωσης αφορούσαν το να καλυφθούν τα βασικά κενά της ομάδας και από εκεί και έπειτα να γίνει ό,τι κριθεί απαραίτητο, ώστε η ΑΕΚ να είναι πλήρης για το υπόλοιπο της σεζόν.

Στην Ενωση προχωρούν στην προετοιμασία για τα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια που εν πολλοίς θα κρίνουν τον έναν από τους βασικούς στόχους της χρονιάς, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δουλεύει καθημερινά στα Σπάτα προκειμένου να εντάξει στο σύνολο τους Μπογέ, Αλεφ και Πόνσε.

Η ΑΕΚ λοιπόν θα πάει ως έχει σε αυτούς τους δύο «τελικούς» του Αυγούστου, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει και περαιτέρω ενίσχυση στην πορεία. Οι Κιτρινόμαυροι εξακολουθούν να έχουν τα μάτια τους ανοικτά για περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που απασχολούν και ενδιαφέρουν, κοιτάζοντας κυρίως για την ενίσχυση δύο θέσεων.

Οπως έχει αποφασιστεί, θα υπάρξει κίνηση για έναν επιπλέον χαφ, που θα συμπληρώσει τους υπάρχοντες και πιθανότατα θα αντικαταστήσει τον Αστρίτ Αϊντάρεβιτς. Ο διεθνής αλβανός μέσος δεν είναι στα πλάνα του προπονητή του για τη συνέχεια, κάτι που έγινε σαφές και από τον αποκλεισμό του από την αποστολή του φιλικού με τον Ατρόμητο.

Ο Ουζουνίδης θέλει έναν άλλο μέσο για τον άξονα του Δικεφάλου, ο οποίος κατά βάση θα μπορεί να αντικαταστήσει τον Αντρέ Σιμόες. Ο τεχνικός της ΑΕΚ εκτιμά πως εκεί υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη ανάγκη, μιας και ως «οκτάρια» μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο ο Αλεφ όσο και ο Γαλανόπουλος. Αντίθετα, παίκτης που να μπορεί επάξια να αντικαταστήσει τον πορτογάλο χαφ δεν υφίσταται στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Η προσθήκη ενός μέσου δείχνει να έχει κλειδώσει λοιπόν για την ΑΕΚ, η οποία όμως κινείται παράλληλα και για ακόμα έναν ποδοσφαιριστή. Οι πληροφορίες θέλουν τους Κιτρινόμαυρους να σκανάρουν την αγορά και για λύσεις στις θέσεις των εξτρέμ. Αναζητώντας δηλαδή έναν κλασικό ακραίο, που φέρεται να έχει ζητήσει ο Ουζουνίδης για τα «φτερά». Μιας και όσοι παίκτες υπολογίζει αυτή τη στιγμή για εκεί δεν είναι ποδοσφαιριστές γραμμής, αλλά περισσότερο περιφερειακοί επιθετικοί.

Αυτές οι δύο προσθήκες που αναφέραμε φαίνεται πως θα είναι και οι τελικές για την ΑΕΚ στο φετινό καλοκαίρι. Παρά τον νέο τραυματισμό του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που θα κρατήσει τον ουκρανό αμυντικό εκτός δράσης για περισσότερο από έναν μήνα, η Ενωση δεν δείχνει να κινείται για την απόκτηση αντικαταστάτη του.

Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως με τις υπάρχουσες λύσεις στα μετόπισθεν είναι καλυμμένοι και ως εκ τούτου δεν θα προχωρήσουν στην απόκτηση κι άλλου αμυντικού. Η άποψη που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας είναι πως πέραν των Οικονόμου, Λαμπρόπουλου και Τσόσιτς, αν χρειαστεί μπορούν να αγωνιστούν εκεί τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Αλεφ. Γι’ αυτό και μοιάζει μάλλον απίθανο να προκύψει στο μεταγραφικό «κάδρο» του Δικεφάλου και θέμα κεντρικού αμυντικού. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.