Ο ελληνικός λαός παραμένει συγκλονισμένος από το κακό που χτύπησε τη χώρα μας, με τον άδικο χαμό τόσων συνανθρώπων μας από τις καταστροφικές φωτιές.

Ο πόνος όλων μας παραμένει αβάσταχτος βλέποντας πως ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και οι λέξεις δεν μπορούν ν’ αποδώσουν το μέγεθος της τραγωδίας. Τα μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από το εξωτερικό συνεχίζονται και είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε πως ο χώρος του αθλητισμού δίνει το παράδειγμα. Θα πρέπει για παράδειγμα να σταθεί κάποιος στην κίνηση του Ερυθρού Αστέρα, με το μήνυμα συμπαράστασης του σερβικού συλλόγου στα ελληνικά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφέρουμε και την τοποθέτηση της Μπαρτσελόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η διοίκηση ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού κλαμπ, ενός τεράστιου οργανισμού, μίλησε στην καρδιά μας με το μήνυμα που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Barça στέκεται αλληλέγγυα με τα θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και στέλνει τη συμπαράσταση στον ελληνικό λαό αυτές τις δύσκολες στιγμές» έγραψαν στα ελληνικά οι Καταλανοί, στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook. Αφήσαμε για το τέλος μια ακόμα πολύ σημαντική κίνηση, την οποία αποφάσισε να κάνει η Χιμπέρνιαν. Η αντίπαλος του Αστέρα Τρίπολης έκανε και αυτή αίτημα στην ΟΥΕΦΑ να αγωνιστούν οι παίκτες της με μαύρα περιβραχιόνια στον αποψινό αγώνα με την ελληνική ομάδα, σε ένδειξη πένθους για τα θύματα από τις φωτιές. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε καταφατικά στο αίτημα του σκωτσέζικου συλλόγου κι έτσι και οι 22 ποδοσφαιριστές θ’ αγωνιστούν με μαύρα περιβραχιόνια. Δεν χωρά αμφιβολία πως τέτοιες κινήσεις δίνουν δύναμη και κουράγιο στον ελληνικό λαό σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Η δύναμη του αθλητισμού σε όλο της το μεγαλείο.