Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού για τις ανάγκες των πυρόπληκτων της Αττικής. Για μεγάλη προσέλευση ανθρώπων κάθε ηλικίας χθες και σήμερα στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου συγκεντρώνεται βοήθεια για τους πυρόπληκτους, έκανε λόγο, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

«Οι άνθρωποι που προσήλθαν για να προσφέρουν βοήθεια είχαν στα πρόσωπά τους ένα βουβό κλάμα, μια εικόνα ιδιαίτερης συγκίνησης» είπε η ίδια και σημείωσε ότι επρόκειτο για μια τεράστια εκδήλωση αλληλεγγύης από πολίτες, φορείς, επιχειρήσεις και δήμους. «Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους για τον τόπο και τον χρόνο αποστολής των ειδών που συγκεντρώθηκαν. Περιμένουμε να μας πουν πού θα κατευθυνθούν τα φορτία, καθώς υπήρξε υπερπληθώρα προσφοράς. Είμαστε σε στάση αναμονής» σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και αλληλεγγύης Πέτρος Λεκάκης γνωστοποίησε ότι αναμένεται αύριο η αποστολή ενός φορτίου από αλυσίδα σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια θα γίνουν οι συνεννοήσεις για τις μεταφορές των ειδών πρώτης ανάγκης στην Αττική. «Αύριο θα έρθουμε σε επαφή με τον Ερυθρό Σταυρό και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να δούμε τι θα κάνουμε» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Στο μεταξύ συνεχίζεται μέχρι τις 9 αύριο το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που ξεκίνησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τον συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας, Χάρη Αηδονόπουλο, μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί τριάντα χωρικά κυβικά μέτρα τρόφιμα, πάνες, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα και ζωοτροφές. «Η προσφορά των ανθρώπων είναι συγκινητική. Προσέρχονται ακόμη και παιδιά με τις σακούλες στα χέρια και την απόδειξη από το φαρμακείο ή το σούπερ μάρκετ μέσα στη σακούλα. Οι περισσότεροι διάβασαν τις λίστες με τα είδη που χρειάζονται και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

Οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης συνεχίζουν και εκείνοι τη συγκέντρωση υλικών, ενώ κάποιοι από αυτούς γνωστοποίησαν ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα δημοσιοποίησαν τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών που έχουν ανοίξει για τους πυρόπληκτους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν -εφόσον το επιθυμούν- χρηματικό ποσό στους ακόλουθους ειδικούς λογαριασμούς:

-Λογαριασμός αλληλεγγύης της ΚΕΔΕ: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΙΒΑΝ GR90 0110 1510 0000 1510 0284 874

-Ειδικός Λογαριασμός του Υπουργείου Οικονομικών: Αριθμός λογαριασμού: 23/2341195169 IBAN: GR4601000230000002341195169 SWIFT / BIC: BNGRGRAA

Συγκινητική ήταν, άλλωστε, η συμμετοχή στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, για τη στήριξη των τραυματιών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αττικής.