Με το πένθος να κυριαρχεί σε όλη τη χώρα για τον άδικο χαμό των συνανθρώπων μας από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική, ο ΠΑΟΚ φιλοξένησε χθες βράδυ τη Βασιλεία στην Τούμπα και η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 2-1 στον πρώτο αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Δικέφαλος θα μπορούσε πάντως να πάρει τη νίκη με καθαρό σκορ, αλλά πλήρωσε ακριβά την αδράνεια του Πασχαλάκη και του Κρέσπο στο 82′, με αποτέλεσμα ο Αγέτι να μειώσει σε 2-1 για την ελβετική ομάδα. Ενα γκολ που σίγουρα θα μπορούσαν να αποφύγουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Κι όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που ο Πρίγιοβιτς είχε βρει δίχτυα κάνοντας το 2-0 μόλις στο 80′. Ολοι πίστεψαν σ’ εκείνο το σημείο πως ο ΠΑΟΚ έβαζε ισχυρά θεμέλια πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Ελβετία. Κι έτσι θα ήταν τα πράγματα, αν η ελληνική ομάδα δεν έδινε με τα λάθη που προαναφέραμε το δικαίωμα στη Βασιλεία να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και θα πάει στην Ελβετία για να διαφυλάξει το προβάδισμα από το χθεσινό ματς. Σίγουρα όμως τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ο Δικέφαλος του Βορρά είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε μια έκπληξη στη βασική ενδεκάδα της ομάδας του, επιλέγοντας τον Ζαμπά για το αριστερό άκρο της επίθεσης, αφήνοντας στον πάγκο τον Ελ Καντουρί. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε τρόπους για να πετύχει τον στόχο της, με τον Βιεϊρίνια από αριστερά και τους Μαουρίτσιο – Κάνιας από τον άξονα να δημιουργούν παιχνίδι, και το πρώτο ημίχρονο κύλησε όπως ακριβώς επιθυμούσε ο Λουτσέσκου.

Σούπερ γκολ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ με τον Κάνιας στο 32′ και είχε δυο – τρεις ακόμα καλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο γκολ. Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Δικέφαλος του Βορρά είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς μετά το 15′, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες και η ελβετική ομάδα. Η πρώτη στο 12′ με τον Στόκερ και η δεύτερη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Αγέτι. Το σημαντικό πάντως για τον ΠΑΟΚ είναι ότι κατάφερε να πετύχει γκολ με το εντυπωσιακό σουτ του Κάνιας στο 32′. Ο ισπανός μέσος ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Δικεφάλου, καθώς πρόσφερε πολλά και στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Αδράνεια

Ο ΠΑΟΚ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Λημνιό στο 55′ για να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά ο Ομλίν έδειξε σε ετοιμότητα αποκρούοντας σε κόρνερ. Ο Δικέφαλος του Βορρά έψαξε το δεύτερο γκολ και το βρήκε με τον Πρίγιοβιτς δέκα λεπτά πριν από το φινάλε του ματς. Κι ενώ όλα φάνταζαν ιδανικά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Αγέτι εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα λάθη των Πασχαλάκη και Κρέσπο, αλλάζοντας τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς στην Ελβετία.

Μήνυμα

Οι παίκτες του Δικεφάλου αγωνίστηκαν με μαύρα περιβραχιόνια, ενώ πριν από την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Θα πρέπει επίσης εδώ να σημειωθεί ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανήρτησαν ένα πανό στις εξέδρες με σκληρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης, μετά την τραγωδία με τις φονικές πυρκαγιές. «Σκοτώσατε τον κόσμο στη Ραφήνα, πουλήσατε τη Μακεδονία για το χρήμα» ήταν το σύνθημα στο πανό, ενώ υπήρξε ένα ακόμα πανό που έγραφε «Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων». Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι τα έσοδα από το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία στην Τούμπα θα διατεθούν για την ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές, με τη διοίκηση του συλλόγου να ανακοινώνει την απόφασή της το πρωί της Τρίτης.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Μαουρίτσιο, Πέλκας, Ζαμπά (72′ Ελ Καντουρί), Λημνιός (92′ Σάκοφ), Πρίγιοβιτς (83′ Ουάρντα).

Βασιλεία: Ομλίν, Φρέι, Τσούφι, Στόκερ, Ρίβερος, Σούχι, Ομπερλίν (62′ Καλούλου), Ντιέ, Αγέτι (93′ Μπούα), Μπαλάντα, Πετρέτα (44′ Κάιζερ).