Η εθνική ομάδα πόλο ηττήθηκε από την Ισπανία στον προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με 10-6 και έμεινε εκτός τετράδας. Ετσι, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Ρωσία την Πέμπτη σε αγώνα για τις θέσεις 5-8.

Η εθνική δεν έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητες της, ουσιαστικά άντεξε μόνο στα δύο πρώτα οκτάλεπτα, αλλά η ζημιά έγινε στο τρίτο. Η Ισπανία με σερί 4-0 προηγήθηκε 8-3 και κάπου εκεί όλα είχαν κριθεί. Η εθνική είχε άσχημο ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (3/12) ενώ έγιναν πολλά λάθη στην επίθεση με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους Ισπανούς να σκοράρουν και στην κόντρα.

Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Φουντούλης, Αργυρόπουλος, Γεννηδουνιάς, Κολόμβος, Βλαχόπουλος και Νικολαϊδης.

** Αμέσως μετά το πρώτο σπριντ του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική. Οι Ισπανοί φίλαθλοι στην πισίνα “Πικορνέλ” σεβάστηκαν απόλυτα τη στιγμή και χειροκρότησαν αμέσως μετά, ενώ στα πρόσωπα των μελών της ελληνικής αποστολής ήταν φανερή η συγκίνηση και η θλίψη για όσα τραγικά συνέβησαν χθες.

** Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα είναι το σούπερ ντέρμπι Σερβία-Κροατία, μία ρεβάνς του αντίστοιχου περσινού αγώνα στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, όταν η “χρβάτσκα” αποκαθήλωσε τους “πλάβι” από την κορυφή. Η Σερβία επιβλήθηκε σχετικά εύκολα με 8-5 της Ουγγαρίας (που εμφανίστηκε πολύ κατώτερη του αναμενομένου στη Βαρκελόνη, έχοντας πάντως σημαντικές απουσίες), ενώ η Κροατία νίκησε 9-7 το Μαυροβούνιο, αν και έχανε 4-2 στο ημίχρονο και 6-5 λίγο πριν τη τέλος της τρίτης περιόδου.