Τουλάχιστον 50 είναι οι αγνοούμενοι από την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε την ανατολική Αττική το βράδυ της Δευτέρας.

Ωστόσο, λόγω της κατάστασης υπάρχει ένα ενδεχόμενο κάποιοι από τους αγνοούμενους να έχουν δηλωθεί δυο φορές, ωστόσο πληροφορίες από πηγές της Πυροσβεστικής ανεβάζουν αυτή την στιγμή τον αριθμό των αγνοουμένων σε πάνω 50.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να υπάρχει καλύτερη εικόνα για την κατάσταση ώστε να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων σε Νέο Βουτζά, Ραφήνα και Μάτι.

Στην ανοικτή βάση δεδομένων αγνοούμενων htts://missingpeople.audax.gr/, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί κάποιος να βάλει το όνομα του αγνοούμενου συγγενή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για δεκάδες αγνοούμενους. από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής, ανέφερε ότι επίσημα οι καταγραφές για τον αριθμό των αγνοούμενων είναι μικρός, διαψεύδοντας τις αναφορές του Δημάρχου Ραφήνας ότι οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

«Οι πληγές καταμετρώνται και με έναν τρόπο που αρμόζει σε μια σύγχρονη Πολιτεία θα αντιμετωπιστούν», είπε τέλος ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παρακαλείται ο κόσμος που καταχωρεί ονόματα και φωτογραφίες στην πλατφόρμα αγνοουμένων, να δείξει σεβασμό απέναντι στην εθνική τραγωδία, καθώς καταχωρήθηκαν πρόσωπαπου ποτέ δε δηλώθηκαν ως αγνοούμενα από τις οικογένειες τους, ούτεείχαν καμία σχέση με τις πληγείσες περιοχές της ανατολικής Αττικής.

Για παράδειγμα, αργά το βράδυ της Τρίτης

Όπως κυκλοφόρησε αργά το βράδυ της Τρίτης, ένα κοριτσάκι που είχε χαθεί από τους γονείς του βρέθηκε σώο.