Την ίδρυση της πρώτης του ευρωπαϊκής μονάδας παραγωγής ανακοίνωσε το Netflix. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τα πρώτα στούντιο παραγωγής στη Μαδρίτη, βάζοντας μπροστά το πολυαναμενό σχέδιο επέκτασής της πέρα από τον Ατλαντικό.

Η έδρα της επιχείρησης θα βρίσκεται στη Ciudad de la Tele (TV City), μία νέα έκταση 22.000 τ.μ. στην περιοχή Τρες Κάντος της Μαδρίτης. Την ανάπτυξη του έργου αλλά και τη διοίκηση θα αναλάβει o όμιλος Grupo Secuoya, γνωστή εταιρεία στο χώρο της παραγωγής οπτικοακουστικού ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Από το σημείο αυτό θα λειτουργήσει μια κεντρική μονάδα παραγωγής για τις ολοένα αυξανόμενες ισπανόφωνες πρωτότυπες σειρές του Netflix -τίτλους που ήδη παράγει το ίδιο το Netflix, καθώς και σειρές και ταινίες παραγωγής συνεργαζόμενων εταιρειών.

Στο πλαίσιο της πολυετούς συμφωνίας, το Grupo Secuoya θα αναλάβει τη διοίκηση της μονάδας και θα λειτουργήσει ως αποκλειστικός πάροχος υπηρεσιών παραγωγής για όλα τα πρότζεκτ με έδρα την Ciudad de la Tele.

Το Netflix θα καταλάβει τρία πλατό των 1.200 τ.μ. τον Σεπτέμβριο, με το δικαίωμα να καταλάβει περισσότερη έκταση μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Η δημιουργία της μονάδας παραγωγής αντανακλά το άνοιγμα επενδύσεων του Netflix στην Ισπανία, με πάνω από 13.000 ηθοποιούς, συντελεστές και κομπάρσους να εργάζονται σε 20 πρωτότυπες παραγωγές του Netflix, οι οποίες γυρίζονται αυτή τη χρονιά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μεταξύ των ισπανόφωνων σειρών που έρχονται σύντομα στο Netflix συναντάμε την 3η σεζόν του Las Chicas del Cable (7 Σεπτεμβρίου) και την young adult δραματική σειρά Élite (προσεχώς), ενώ στο στάδιο παραγωγής βρίσκονται μία πρωτότυπη ταινία της Isabel Coixet με τίτλο “Elisa & Marcela” καθώς και η σειρά ντοκιμαντέρ “The Alcásser Murders”.

Το Netflix ανακοίνωσε πρόσφατα τη σύναψη συμφωνίας για σταθερή συνεργασία με τον Άλεξ Πίνα, τον δημιουργό του παγκόσμιου φαινομένου «La Casa de Papel» (Money Heist), την πιο δημοφιλή μη αγγλόφωνη σειρά του Netflix.

Το Netflix επενδύει επίσης σημαντικά ποσά στην αγορά περιεχομένου καθώς και σε συμπαραγωγές με ισπανικά κανάλια και Ισπανούς παραγωγούς. Η λίστα περιεχομένου συμπεριλαμβάνει και μια πρόσφατη συμφωνία για δικαίωμα προτεραιότητας στην απόκτηση σειρών της Atresmedia, με τα «Fariña» και «La Catedral del Mar» να είναι από τους πρώτους τίτλους που έρχονται στο Netflix σε παγκόσμια αποκλειστικότητα.