Η κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους λόγω των πυρκαγιών είχε ως συνέπεια την ακύρωση ή την αναβολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Από τους κρατικούς φορείς, σε ακυρώσεις προχώρησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Απόψε δεν θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις «Δεν σε ξέχασα ποτέ» (Βασιλικό Θέατρο) και «Οι Ηλίθιοι» (Πολίχνη) και αύριο το «After the Campsite: Από δω κι εμπρός» (Βασιλικό Θέατρο). Τόσο το Φεστιβάλ Αθηνών όσο και το Εθνικό Θέατρο και η Εθνική Λυρική Σκηνή έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις μετά το πέρας του εθνικού πένθους, το οποίο διαρκεί έως και την Πέμπτη, οπότε και δεν θα προβούν σε αλλαγές των προγραμμάτων τους. Στην Αθήνα το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου ανακοίνωσε την αναβολή της αποψινής προβολής της ταινίας «Fight Club» στον Λυκαβηττό, όπως και της Παρασκευής στην παραλία του Αγίου Κοσμά όπου θα παρουσιαζόταν η ταινία «Ξέφρενες νύχτες». Προσεχώς θα γίνουν γνωστές οι νέες ημερομηνίες προβολών. Ακύρωση και για την αποψινή και αυριανή παράσταση στην Ταράτσα του Φοίβου (για εξαργύρωση εισιτηρίων στο τηλ. 210-7234.567), όπως και για την αποψινή παράσταση «Ιων» στο Θέατρο Βράχων (η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου). Αναβάλλεται επίσης η παράσταση «Τα ραδίκια ανάποδα» που θα δινόταν απόψε στο Κηποθέατρο Παπάγου (εξαργύρωση εισιτηρίων στο τηλ. 213-2027.186).

Στο ίδιο πλαίσιο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αναβάλλουν την αποψινή προγραμματισμένη παρουσίαση της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων «100 Χρόνια Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού», ενώ και το Σάββατο δεν θα γίνει η συναυλία της Νατάσσας Μποφίλου στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού. Η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, που δεν πραγματοποιήθηκε χθες στο Βεάκειο Θέατρο, μετατίθεται για την Κυριακή 29 Ιουλίου, ενώ επιστροφές εισιτηρίων θα γίνονται δεκτές από τα σημεία που οι θεατές τα προμηθεύτηκαν.

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς, τέλος, ανακοίνωσε την αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Ιουλίου στο Δίκτυο Μουσείων και στο Ιστορικό Αρχείο του ΠΙΟΠ.