Ετυχε χθες, Δευτέρα 23 Ιουλίου, να συμπέσουν σπουδαία γεγονότα για τρεις παίκτες που ακόμη κι αν έχει τύχει να γνωριστούν, σίγουρα δεν έχουν ανοίξει πολλές παρτίδες μεταξύ τους…

Πρώτος άνοιξε τον χορό μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο γάλλος φόργουορντ του Ολυμπιακού Αξελ Τουπάν, ο οποίος αφίχθη στην Αθήνα ανήμερα τα 26α γενέθλιά του, έκανε την πρώτη βόλτα του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και βίωσε κιόλας μια δυσάρεστη εμπειρία, την οποία απαθανάτισε με μια φωτογραφία από το κινητό τηλέφωνό του: τη φωτιά που μαίνεται στην Κινέτα!

Το απόγευμα πήρε τη σκυτάλη ο Νικ Καλάθης, ο οποίος από τη γενέτειρά του στη Φλόριντα, όπου παραθερίζει, ενημερώθηκε ότι ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και συνάμα καλύτερος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος, διατηρώντας τα κεκτημένα της περσινής σεζόν.

Η τριλογία ολοκληρώθηκε στο Ντάλας, όπου ο Γερμανός Ντιρκ Νοβίτσκι συμφώνησε με τους Μάβερικς και θα φορέσει τη φανέλα τους για 21η σεζόν στη σειρά, ξεπερνώντας τον Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος αγωνίστηκε για μία εικοσαετία με τους Λέικερς.

n «Να πρυτανεύσουν η ηρεμία και η ψυχραιμία στο ελληνικό μπάσκετ και να περιφρουρηθεί η εθνική ομάδα» συνέστησε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στην ομιλία του πριν από την κλήρωση του πρωταθλήματος, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Σούνιο.

n Πριν από το καθιερωμένο τουρνουά στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου, ο Ολυμπιακός θα παίξει σε εκείνο που θα φιλοξενηθεί στις 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου στη Μανίλβα της Ανδαλουσίας και στο οποίο θα συμμετάσχουν επίσης η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η Ουνικάχα Μάλαγα, με τον (πρώην Ερυθρόλευκο) Κάιλ Γουίλτζερ στη σύνθεσή της.

n Ο Βινς Χάντερ θα παραμείνει στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν, ενώ ο Διονύσης Σκουλίδας που πέρυσι αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδας θα συνεχίσει την καριέρα του στον νεοφώτιστο Χολαργό.