Συλλυπητήρια και την θλίψη του λαού της ΠΓΔΜ για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, εκφραζει με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Ζόραν Ζάεφ.

«Οι πολίτες μας με μεγάλη θλίψη ενημερώθηκαν για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, γύρω από την Αθήνα» γράφει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ και επισημαίνει: «Εκφράζουμε τη συμπάθειά μας στον φίλο ελληνικό λαό και τα βαθιά μας συλλυπητήρια για τις χαμένες ζωές ολόκληρων οικογενειών που σε αυτή την τρομερή τραγωδία έχασαν τους αγαπημένους τους και τους φίλους τους».

Την ίδια στιγμή ο Ζ. Ζάεφ ανακοίνωσε πως η ΠΓΔΜ θα δώσει στην Ελλάδα οικονομική βοήθεια για τις καταστροφικές πυρκαγιές το ποσό της τάξης των 6 εκ. δηναρίων (ήτοι περίπου 97 χιλ. ευρώ).

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του ο Ζ. Ζάεφ: «η κυβέρνηση μας έχει αποφασίσει να σχηματίσει ένα συντονιστικό όργανο το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την κατάσταση στην Ελλάδα και θα συντονίζει τη σχετική ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία θα συμφωνήσουμε σύμφωνα με τα αρμόδια ιδρύματα στην Ελλάδα και την πόλη της Αθήνα. Στις σκέψεις μας έχουμε τη μάχη που δίνει η Ελλάδα για αντιμετώπιση των πυρκαγιών», ολοκληρώνει.