Ενας νεαρός άνδρας ντυμένος με κατάλευκο κοστούμι, τιρκουάζ πουκάμισο ανοιχτό στο στήθος για να διακρίνονται οι ολόχρυσες αλυσίδες και χειροποίητα Berluti παπούτσια έκανε την είσοδό του στο Dubai Mall. Μερικά λεπτά αργότερα ο γιγαντόσωμος bodyguard τού «παρέδωσε» μία… τίγρη. Ο επισκέπτης του μεγαλύτερου και πολυτελέστερου εμπορικού κέντρου στον κόσμο «κρατούσε» το ζώο με ένα τεράστιο λουρί κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ογκώδη διαμάντια. Οι επισκέπτες που είχαν φθάσει από το εξωτερικό στο Ντουμπάι της απόλυτης χλιδής, των υπερβολών και των εξεζητημένων καταστάσεων… οπισθοχώρησαν στη θέα του επικίνδυνου αιλουροειδούς. Στη χώρα όμως με τους πάμπλουτους κατοίκους και το μυθικό life style έχουν συνηθίσει στις εικόνες της υπερβολής. Εκκεντρικοί συμπατριώτες τους οι οποίοι προσπαθούν να σκοτώσουν τον χρόνο, κυρίως όμως τη βαριεστιμάρα τους, έχουν «υιοθετήσει» μερικά από τα πλέον επικίνδυνα ζώα. Οι «αδίστακτοι» κάτοικοι του ζωικού βασιλείου έχουν βρει «στέγη» στις υπερπολυτελείς βίλες λες και είναι γάτες του Σιάμ η σκυλάκια Γιορκσάιρ. Ενα άλλο μεγάλο trend στα πολυτελή εμπορικά κέντρα του κόσμου είναι τα λευκά παγόνια. Ακρως θεαματικά, «κατοικούν» πλέον σε ολοκαίνουρια αστραφτερά εμπορικά κέντρα χτισμένα κοντά σε φημισμένες παραλίες ελληνικών νησιών. Οι έλληνες επιχειρηματίες υιοθετούν συνήθειες συναδέλφων τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ετσι κι αλλιώς μόνο οι ξένοι ψωνίζουν πλέον. Τα βαλάντιο των Ελλήνων ίσως φθάνει για ένα και μόνο σουβλάκι…

Αυτοκινητάκια τύπου γκολφ και απορίες…

Τα λευκά παγόνια ανοίγουν τα φτερά τους. Η αλήθεια είναι ότι δημιουργούν εντυπωσιακό θέαμα σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Μυκόνου το οποίο ακολουθεί τα λαμπερά standards ανάλογων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ίσως όχι τόσο υπερβολικά, σίγουρα πάντως με την σφραγίδα της απόλυτης χλιδής). Τα αυτοκινητάκια που μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούνται στα γήπεδα γκολφ μεταφέρουν τους επιφανείς ξένους πελάτες στις «αχανείς» εκτάσεις του mall, εκθαμβωτικό στολίδι πάνω στην πολυσυζητημένη παραλία. Οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι των ακριβών boutiques μέσα στο εμπορικό κέντρο αλλά και στα καταστήματα εστίασης και νυχτερινής διασκέδασης ενδιαφέρονται σχεδόν αποκλειστικά για τους πελάτες οι οποίοι φθάνουν στη Μύκονο από άλλες χώρες. Οι συμπεριφορές στους έλληνες επισκέπτες είναι τις περισσότερες φορές απαξιωτικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η «επίπληξη» που έκανε ο μετρ σε ιστορικό, πάντα trendy bar στο κέντρο του νησιού. Εκεί, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο… αστέρια, μίλησε με μάλλον ανάρμοστο τρόπο σε παρέα συμπατριωτών μας. Ο μετρ τούς είπε με αυστηρό τρόπο: «Μη φωνάζετε, ενοχλείτε τους ξένους δίπλα!». Η συντροφιά των Ελλήνων (οι άνθρωποι απλώς γελούσαν δυνατά) τον κοιτούσαν γεμάτοι απορία. Οι έλληνες πελάτες είχαν ξοδέψει για κάποια κοκτέιλ σαμπάνιας πάνω από 800 ευρώ ενώ οι ξένοι δίπλα «βασάνιζαν» για πολλή ώρα δύο ποτηράκια κόκκινο κρασί! Οι ίδιες συμπεριφορές υπάρχουν και στα καλά αλλά και φθηνά εστιατόρια όπως και σε exclusive boutiques. Νομίζω ότι όλα αυτά οδηγούν τελικά σε… δύσβατα μονοπάτια.
Μαγιό στην πισίνα, το κάλεσμα του Ηλία, τα παραδοσιακά κοσμήματα…

Τα λευκά παγόνια έχουν μια σπάνια, «ιδιαίτερη» ομορφιά. Αυτά που κυκλοφορούν στο Mykonian Shopping Center με τα γαλλικά και ιταλικά brands μαγνητίζουν τα βλέμματα των πελατών. Ακριβώς όπως και η συλλογή μαγιό του international, φημισμένου brand Orlebar Brown.

Η κολεξιόν παρουσιάστηκε στη διάρκεια pool party στο SantAnna της Μυκόνου με τον σχεδιαστή Ανταμ Μπράουν να υποδέχεται τους καλεσμένους. Δίπλα ακριβώς στην πισίνα επιχειρηματίες, μοντέλα και ξένοι επισκέπτες γιόρτασαν το opening της ομώνυμης boutique OB στη Χώρα του αιγαιοπελαγίτικου νησιού. Ο Ηλίας Ψινάκης επέλεξε πάντως το Nammos για να γιορτάσει την ονομαστική του εορτή.

Ο πολυπράγμων δήμαρχος Μαραθώνα προσκάλεσε αγαπημένους φίλους σε ολονύχτιο πάρτι, το οποίο γνώρισε πραγματικά μεγάλη επιτυχία. Αρκετά πιο μακριά, στο ειδυλλιακό Ναύπλιο και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ιδρυμα, τα κοσμήματα του Γιάννη Τσαλαπάτη (από τους τελευταίους δημιουργούς που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις παραδοσιακές ελληνικές τακτικές) ετοιμάζονται να εντυπωσιάσουν την ερχόμενη Τετάρτη

στη διάρκειατης έκθεσής του…