Με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες εντός του θέρους φέρεται να απείλησε η Τερίζα Μέι τους αντάρτες στις τάξεις του Συντηρητικού Κόμματος εάν κατέρριπταν το σχέδιό της για το Brexit εξαιτίας της εναντίωσής τους στις προτάσεις της για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ. Οι «Times», που έκαναν τη σχετική αποκάλυψη, υπενθυμίζουν ότι σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της Βρετανίας, έχουν διεξαχθεί τέσσερις κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια: το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας (2014), οι βουλευτικές εκλογές (2015), το δημοψήφισμα για το Brexit (2016) και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Μαΐου της περασμένης χρονιάς.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, τα στελέχη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είναι αρμόδια για την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας απηύθυναν αυτή την προειδοποίηση σε φιλευρωπαίους πολιτικούς, υπό τους πρώην υπουργούς Στίβεν Χάμοντ και Νίκι Μόργκαν, μερικά λεπτά πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία για την τελωνειακή σχέση με την ΕΕ. Η Μέι απέφυγε μόλις και μετά βίας την ήττα στη Βουλή των Κοινοτήτων και η πολιτική της μοίρα κρίθηκε από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ στις τάξεις των Τόρις. Η Μέι επέμενε χθες ότι «υπάρχει αρκετός χρόνος» για την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Brexit με την ΕΕ μέχρι τον Μάρτιο του 2019, οπότε η χώρα θα αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή οικογένεια.
Την ίδια ώρα ωστόσο ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ προσέθετε τη φωνή του σε εκείνες που ζητούν νέο δημοψήφισμα: «Δεδομένου ότι το Brexit ξεκίνησε με ένα δημοψήφισμα, δεν μπορεί παρά να τελειώσει με ένα νέο δημοψήφισμα. Εχω ταχθεί καταφανώς κατά του Brexit και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτό μπορεί να αλλάξει» δήλωσε, ενώ χαρακτήρισε «νερόβραστο» το σχέδιο της Μέι.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από