Δεν είναι λίγοι οι ψυχολόγοι που υποστηρίζουν ότι ορισμένα εγκλήματα έχουν σχέση και με τις εποχές. Κάποια γίνονται τα Χριστούγεννα από ανθρώπους που είναι μόνοι, έχουν προβλήματα, βγάζουν όλα τα ανομολόγητα πάθη στις γιορτές όπου όλοι περνούν καλά.

Αλλά συγκλονιστικά εγκλήματα γίνονται το καλοκαίρι, ίσως γιατί ο καιρός δημιουργεί… τρέλα στους υποψήφιους δολοφόνους.

Ενα από τα εγκλήματα που προκάλεσαν σοκ στο Πανελλήνιο, έγινε τον Αύγουστο του 2008 στη Σαντορίνη. Μια 25χρονη έπεσε θύμα του συζύγου της ο οποίος σε μια στιγμή απόλυτης τρέλας την αποκεφάλισε και περιέφερε το κεφάλι της στους δρόμους του νησιού.

Οι γείτονες του Αθανάσιου Αρβανίτη και της συζύγου του Αδαμαντίας Κάρκαλη άκουσαν το ζευγάρι να τσακώνεται και φώναξαν την αστυνομία, αλλά ουδέποτε περίμεναν αυτό που θα ακολουθούσε. Εκείνος, ένα άτομο με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Για πρώτη φορά εμφανίστηκαν στα 21 του χρόνια όταν κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του, οπότε και κρίθηκε ανίκανος για στράτευση.

Ακολούθησε θεραπευτική αγωγή, νοσηλεύτηκε κατά καιρούς, όμως, φαίνεται ότι το κακό ήταν μέσα του. Γνώρισε στη Θεσσαλονίκη την Αδαμαντία Οι δυο τους ερωτεύθηκαν και ο Αθανάσιος την ακολούθησε στην Κρήτη, όπου εργαζόταν σε εστιατόρια.

Η μεγάλη αλλαγή

Τον Σεπτέμβριο του 2008 η Αδαμαντία διορίζεται στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και το ζευγάρι μετακομίζει εκεί. Η κοπέλα έγινε αμέσως αγαπητή από τους μαθητές της, ενώ ο Αθανάσιος έπιασε δουλειά ως μάγειρας σε ξενοδοχείο στο Ημεροβίγλι.

Λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα τις 3ης Αυγούστου του 2008, οι γείτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία ότι γινόταν τρομερός καβγάς στο σπίτι του Αρβανίτη και της Κάρκαλη στο Βούρβουλο. Η Αδαμαντία ήταν οργισμένη με την απόφαση του άντρα της να φύγει από τη δουλειά του, αλλά η αντίδραση του Αθανάσιου προκάλεσε φρίκη σε όλη την Ελλάδα.

Πριν φτάσει η Αστυνομία, ο 31χρονος πετάει από το μπαλκόνι του σπιτιού αποκεφαλισμένο το σκυλάκι της 25χρονης! Το πρώτο σοκ. Η Αδαμαντία καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια. Είναι η τελευταία φορά που ακούγεται η φωνή της. Μέσα σε περίπου δέκα λεπτά εμφανίζονται δύο περιπολικά, όμως είναι πλέον πάρα πολύ αργά. Το θέαμα που αντικρίζουν φρικιαστικό. Ο Αθανάσιος έχει βγει στο δρόμο μπροστά από το σπίτι του και περπάτα για περίπου 500 μέτρα κρατώντας στο ένα χέρι του ένα κουζινομάχαιρο και στο άλλο το κεφάλι της γυναίκας του.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, ωστόσο ο ίδιος, κατάφερε προσποιούμενος πως παραδίδεται αρχικά, να ξεφύγει, παίρνοντας ξανά το κεφάλι του θύματος και το μαχαίρι και επιβιβαζόμενος σε ένα από τα τζιπ των αστυνομικών. Στη συνέχεια, επιχειρώντας να απομακρυνθεί από το σημείο ανέπτυξε ταχύτητα και προκάλεσε ατύχημα κάνοντας ελιγμό, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε ένα δίκυκλο που ερχόταν με αντίθετη κατεύθυνση στην επαρχιακή οδό Φηρών – Πύργου.

Από το ατύχημα, η μία κοπέλα εκτοξεύθηκε περίπου 15 μέτρα μακριά ενώ η οδηγός έπεσε στο οδόστρωμα. Στο σημείο εκείνο υπήρξαν νέες προσπάθειες σύλληψης του δράστη από τους αστυνομικούς, ο ένας εκ των οποίων χρησιμοποιώντας όπλο και πυροβολώντας τον και στα πόδια κατάφερε να τον ακινητοποιήσει.

Σοκαριστικό

Όλη η Ελλάδα είχε σοκαριστεί από το αποτρόπαιο έγκλημα και η ιατροδικαστική έκθεση προκάλεσε ένα ακόμη σοκ, μάλλον μεγαλύτερο. Ο δράστης αποκεφάλισε την 25χρονη δασκάλα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή. Η άτυχη γυναίκα, έφερε συνολικά δέκα μαχαιριές, οι περισσότερες από πίσω ήταν στο θώρακα και μία στο λαιμό. Οι επτά από τις δέκα μαχαιριές ήταν μεταθανάτιες, ενώ το θύμα αιφνιδιάστηκε πλήρως. «Πρόκειται για ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα, ακόμη και για εμάς που έχουμε αντιμετωπίσει τόσες δολοφονίες» δήλωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης. «Συνήθως οι δράστες σκυλεύουν το πτώμα του θύματός τους όταν αυτό έχει πεθάνει. Αυτός ο παρανοϊκός άνθρωπος όμως, αποκεφάλισε τη γυναίκα του ενώ αυτή ήταν ζωντανή».

Ο Αθανάσιος Αρβανίτης σώθηκε από τις σφαίρες των αστυνομικών και στη δίκη του για το άγριο φονικό καταδικάστηκε σε ισόβια. Επίσης του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών κατά συγχώνευση για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός αστυνομικού και δύο γιατρών και σε φυλάκιση δέκα ετών για τις υπόλοιπες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οπλοφορία, οπλοχρησία, περιύβριση νεκρού, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κ.λπ.