Ο Μίλαν Τόμιτς παρουσιάστηκε από τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο θα κοουτσάρει για τα επόμενα τρία χρόνια.Ο Τόμιτς δήλωσε χαρούμενος κι ενθουσιασμένος από τη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην καριέρα του.

«Θα ήθελα να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στο Βελιγράδι, την πόλη που γεννήθηκα, για να συνεχίσω τη δουλειά μου. Μετά από 25 χρόνια στην Αθήνα η ζωή συνεχίζεται και ο Ερυθρός Αστέρας μου έδωσε αυτή την ευκαιρία.

Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό, ποιοτικό και ελκυστικό μπάσκετ. Καλώ τους φιλάθλους να αποτελέσουν τον έκτο παίκτη μας, γιατί κανείς αντίπαλος δεν νιώθει άνετα όταν παίζει στο γεμάτο γήπεδο», σχολίασε ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού.

Ερωτηθείς για το αν τον φοβίζει η πρόκληση απάντησε πως «αν φοβόμουν τις προκλήσεις θα έμενα στο σπίτι μου. Όποιος φοβάται μένει στο σπίτι του». Στη συνέχεια απάντησε για την προοπτική του Ερυθρού Αστέρα στο Eurocup και την Αδριατική λίγκα.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το Eurocup. Σίγουρα θα είναι πιο δυνατό σε σχέση με πέρυσι, καθώς συμμετέχουν πολλές ομάδες της Euroleague. Πρώτα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και μετά τους αντιπάλους.Εάν έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα και εμείς και οι φίλαθλοι, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα. Θα υπάρξουν δύσκολα παιχνίδια και ταξίδια. Επίσης και η Αδριατική λίγκα θα είναι πιο δυνατή τη νέα σεζόν», είπε.

«Πριν από τρία με τέσσερα χρόνια πιστεύω ότι ήμουν έτοιμος να γίνω πρώτος προπονητής και αυτός ήταν ο στόχος μου. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι μία μεγάλη πρόκληση για μένα. Ένας τεράστιος σύλλογος με πολλούς οπαδούς. Ήταν μία εύκολη απόφαση για μένα», πρόσθεσε ο Τόμιτς.