Προχωρά το καλοκαίρι, προχωρούν τα μεταγραφικά θέματα, κυρίως όμως προχωρά η προετοιμασία, και αυτό το τελευταίο στην αναφορά είναι φυσικά και το… κυρίως ταμπλό για τον Ολυμπιακό της αντεπίθεσης. Το σημαντικότερο σε αυτή την περίοδο επανεκκίνησης.

Οι Ερυθρόλευκοι αναχωρούν το πρωί για το δεύτερο στάδιο εκγύμνασης της ομάδας υπό τον Πέδρο Μαρτίνς και στην πραγματικότητα τώρα είναι που ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει, μαζί βεβαίως με τις απαιτήσεις. Τι λέει το πρόγραμμα: οι Πειραιώτες στρατοπεδεύουν στο Γκενκ του Βελγίου ώς τις 21 Ιουλίου και ακολούθως θα κάνουν βάση τους το Ερμελο της Ολλανδίας ώς τις 27 του μήνα, όταν και θα ολοκληρωθεί το σημαντικότερο στάδιο προετοιμασίας του κλαμπ για τη νέα χρονιά. Η περίοδος των πολλών φιλικών αγώνων, η περίοδος που το ρόστερ θα πλησιάσει στην επόμενη μορφή του, το διάστημα κατά το οποίο επί της ουσίας ο Ολυμπιακός θα σχηματίσει την επόμενη ομάδα του και θα είναι έτοιμος για να μπει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις (προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ) που τον περιμένουν τον Αύγουστο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς με την ολοκλήρωση της χθεσινής προπόνησης στον Ρέντη ανακοίνωσε την αποστολή και είναι αλήθεια πως έδειξε διάθεση να τους χωρέσει όλους σε αυτή. Παίρνει μαζί του 28 ποδοσφαιριστές στο Βέλγιο, ενώ εκεί θα ενταχθούν και οι Χατζισαφί, Ανσαριφάρντ ανεβάζοντας τον αριθμό σε 30. Σε σχέση με τους υποψηφίους για αυτό το ταξίδι μένει στην Αθήνα μόνο ο 18χρονος Γιώργος Μαρίνος που αποκτήθηκε πρόσφατα από τον Αστέρα Τρίπολης.

Κατά τα άλλα: Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ενγκελς, Ευαγγέλου, Φετφατζίδης, Φορτούνης, Γιαννιώτης, Γκερέρο, Κούτρης, Λάζαρος, Μάνος, Μάριν, Μασούρας, Μιράντα, Νικολάου, Πάρντο, Ποντένσε, Ρομαό, Σκαφίδας, Τσιμίκας, Τζολάκης, Βρουσάι, Βούκοβιτς θα είναι σήμερα στην πτήση.

Ώς τις 27 του μήνα σε Βέλγιο και Ολλανδία οι Ερυθρόλευκοι θα δώσουν έξι φιλικά παιχνίδια. Ξεκινούν αύριο κιόλας αντιμετωπίζοντας την Τεσέντερλο (20.00), ενώ την Κυριακή προφανώς όσοι δεν παίξουν το Σάββατο θα αντιμετωπίσουν την Εουπεν (14.00). Την Τετάρτη (18/7) αντίπαλος θα είναι η Σεντ Τρούιντεν (19.30), ενώ το τελευταίο ματς επί βελγικού εδάφους θα πραγματοποιηθεί με την Γκενκ στις 21 του μήνα (18.00). Στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν στις 24/7 (20.00) και τα φιλικά ολοκληρώνονται κόντρα στην Γκεζντεπέ στις 26/7 (19.00).

Τα τρία «βήματα»

Εννοείται πως, στο διάστημα αυτό, το αεροπλάνο για να συναντήσουν την αποστολή του Ολυμπιακού αναμένεται να το πάρουν ώς και τρία νέα μεταγραφικά αποκτήματα. Στόπερ, κεντρικός χαφ και σέντερ φορ είναι… στο πρόγραμμα ενίσχυσης για τους Ερυθρόλευκους, με τη μία περίπτωση εξ αυτών να μοιάζει πραγματικά προχωρημένη (και κυρίως, ιδιαίτερα φιλόδοξη). Ο λόγος για τον Γιασίν Μεριά, τον 25χρονο τυνήσιο στόπερ, που πρόσφατα είδαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Οι συμπατριώτες του ήδη μιλούν για συμφωνία του Ολυμπιακού με τη Σφαξιέν και επί της ουσίας σήμερα κιόλας (για την ακρίβεια, τις πρώτες πρωινές ώρες) τον έστελναν στην Ελλάδα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές. Είναι πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής ο 25χρονος. Ενας «ηγέτης» για την άμυνα. Μια περίπτωση που την έχει ξεχωρίσει εδώ και μήνες το τμήμα σκάουτινγκ και την οποία η διοίκηση δουλεύει μεθοδικά παρά τον υψηλό ανταγωνισμό (η Λοκομοτίβ Μόσχας αλλά και η Μπράγκα ήταν στο… κόλπο). Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες κινήσεις ενίσχυσης, αν βεβαίως επιβεβαιωθεί.

Εκ παραλλήλου, «Κούκα»

Στα μεταγραφικά, είναι στο προσκήνιο και το όνομα του «Κούκα», του 25χρονου αιγύπτιου σέντερ φορ της Μπράγκα, Αχμέντ Χασάν Μαγκούμπ. Αρέσει στον Ολυμπιακό ο διεθνής φορ, με τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς είχε συνεργαστεί στη Ρίο Αβε.