Η παρουσία του Λέο Ζαμπά στο χθεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Γάνδη στο Αρνεμ αποτελεί μία πρώτη απάντηση στο ερώτημα «γιατί έγινε τόσος ντόρος για την αγορά του από την Αχμάτ Γκρόζνι;».

Ο Βραζιλιάνος, που θα συμπληρώσει το 20ό έτος της ηλικίας του στις 2 Αυγούστου, κατέθεσε στο χορτάρι ένα άκρως ενθαρρυντικό δείγμα ποιότητας στην ισοπαλία 1-1 με τη βελγική ομάδα. Δεν σκόραρε απλώς, αλλά πέτυχε ένα γκολ για χάι λάιτ! Υποδέχθηκε την μπάλα σχεδόν στη γραμμή πλάγια δεξιά (στο 29′) και συγκλίνοντας πέρασε πέντε παίκτες πριν βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα Κόλιν Κούζεμανς. Μάλιστα, ακόμη και στο τελείωμα της φάσης έβαλε καλλιτεχνική πινελιά, καθώς επέλεξε να σκάψει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Γενικότερα η δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ με Στέλιο Κίτσιου και Λέο Ζαμπά στο 4-2-3-1 λειτούργησε καλύτερα στο χθεσινό φιλικό.

Βέβαια ο προερχόμενος από το Μουντιάλ Αμρ Ουάρντα (ο Αιγύπτιος έπαιξε αριστερά έχοντας πίσω του τον Αντελίνο Βιεϊρίνια) είχε το ελαφρυντικό της πρώτης παρουσίας σε φιλικό, αφού ενσωματώθηκε με καθυστέρηση στην αποστολή.

Από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ έχασε την αμυντική συνοχή του με τις αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και γλίτωσε σε αρκετές περιπτώσεις από τον ανεβασμένο Ροντρίγκο Ρέι. Ο αργεντινός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε ωστόσο να αποσοβήσει και την ισοφάριση στο 90’+4′ (προβολή Ιγκόρ Πλαστούν) που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ.