Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από τρία χρόνια για να φορέσει αυτή τη φορά τα ερυθρόλευκα! Οι Πειραιώτες γεμίζουν τις θέσεις στα φόργουορντ (μετά τη φυγή του Ιωάννη Παπαπέτρου), με τον πρώην άσο του Αρη και της Μπαρτσελόνα να είναι ο πρώτος καθώς θα ακολουθήσει και ξένος στις θέσεις αυτές, «τεσσαροτριάρι».

Η αλήθεια είναι ότι ο Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει ακόμα πιο αθλητικούς παίκτες, όμως ο Βεζένκοφ που είχε κάνει την καλύτερή του σεζόν στην Μπαρτσελόνα επί Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει και ένα έξτρα πλεονέκτημα.

Είναι κάτοχος (και) ελληνικού διαβατηρίου και δεν πιάνει θέση ξένου, κάτι που σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι που έχουν ήδη τέσσερις ξένους (και πάνε για πέντε αν κλείσουν τον Χένρι) έχουν ακόμα μία ελεύθερη θέση αλλοδαπού για τις συγκεκριμένες θέσεις (3-4).

Ο 23χρονος (ύψους 2,06 μ.) φόργουορντ δεν είχε την εξέλιξη που ήθελε (και θα μπορούσε) στη Βαρκελώνη και ελπίζει μέσω του Ολυμπιακού να βρει τον καλό του εαυτό. Πέρυσι δεν πήρε χρόνο συμμετοχής και ουσιαστικά είχε μέσο όρο συμμετοχής μόλις 11,4 λεπτά σε σχέση με την προπέρσινη (καλύτερή του) σεζόν όπου έπαιζε 18,2 λεπτά.

Πάντως έτσι κι αλλιώς ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, που ανέλαβε κάποια στιγμή μεσούσης της περιόδου πέρυσι τους Καταλανούς, δεν τον υπολόγιζε και έτσι η ομάδα του τον αποδέσμευσε.

Περιμένοντας τον Χένρι

Στο μεταξύ, κολλάει στην παρούσα φάση η μεταγραφή του Πιέρια Χένρι.

Οι καλές εμφανίσεις του στο Σάμερ Λιγκ με τη φανέλα των Σέλτικς φαίνεται ότι έχει αναθερμάνει την επιθυμία του αμερικανού γκαρντ της Τόφας να διεκδικήσει κάποια θέση στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Με αποτέλεσμα ο μάνατζέρ του να ζητεί χθες λίγο ακόμα χρόνο από τον Ολυμπιακό (ενώ σε όλες τις άλλες λεπτομέρειες τα έχουν βρει) και ο Ντέιβιντ Μπλατ, που θέλει να επισπεύσει τον σχεδιασμό, να κοιτάει και άλλες λύσεις έστω και αν είχε προκρίνει τη συγκεκριμένη.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το deal έχει χαλάσει, όλα είναι ανοιχτά ακόμα, καθώς ο Μπλατ πιστεύει πολύ στον συγκεκριμένο παίκτη και ο Ολυμπιακός ήταν σε επαφή και με τη φιναλίστ του τουρκικού πρωταθλήματος για να εξασφαλίσουν το OK.

Στους συνεργάτες του Ντέιβιντ Μπλατ αναμένεται να προστεθεί ο Μιχάλης Καλαβρός, ο οποίος θα είναι εκτός των άλλων επιφορτισμένος με τις ατομικές προπονήσεις και την προσπάθεια βελτίωσης των παικτών, έναν τομέα στον οποίο έχει εξειδικευθεί τα τελευταία χρόνια στις ομάδες όπου δούλεψε. Επίσης, είναι πολύ πιθανό στο τεχνικό τιμ να είναι και ο Γιώργος Δέδας.

Χθες αφίχθη στον Πειραιά και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.