Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί τη Δευτέρα για το Τίλμπουργκ της Ολλανδίας, εκεί όπου ο Γιώργος Δώνης θα επιχειρήσει να «χτίσει» την ομάδα της επόμενης περιόδου. Και ελπίζει να έχει μαζί του 2-3 παίκτες ακόμα σε σχέση με όσους έχει αυτή τη στιγμή στο Κορωπί. Η υπόθεση του Καμπετσή δεν έχει ξεκαθαρίσει, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχει… σφήνα κι άλλης ομάδας, αλλά τον παίκτη να επιθυμεί τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός κοιτάζει και 2-3 περιπτώσεις αμυντικών, που ευελπιστεί να τις τελειώσει μέχρι την Κυριακή.

Ωστόσο ο Γιώργος Δώνης έχει ήδη ξεκινήσει να δουλεύει πάνω στα σχήματα που έχει στο μυαλό του. Και αυτά προς στιγμήν αφορούν σχεδιασμό με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Συγκεκριμένα, ο Δώνης δουλεύει πάνω στο 3-4-2-1, το οποίο θα μετατρέπεται σε 5-4-1 όταν η ομάδα του θα βρίσκεται σε θέση άμυνας.

Αλλαγές λόγω Κουρμπέλη

Η απουσία του Κουρμπέλη από τη χθεσινή προπόνηση, μετά τη θλάση που υπέστη, έφερε τον Χρήστο Δώνη στον άξονα δίπλα στον Κάτσε, στη δοκιμή του 49χρονου τεχνικού, ο οποίος έβαλε τους Κουλιμπαλί και Ινσούα δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα να καλύπτουν όλη την πλευρά. Πίσω από τον φορ έβαλε τους Χατζηγιοβάννη και Μουνιέ, δείχνοντας από το… ξεκίνημα της προετοιμασίας πως εκείνους υπολογίζει περισσότερο για τις συγκεκριμένες θέσεις, ενώ στην κορυφή τοποθέτησε τον Πίσπα και σε κάποιο σημείο του διπλού έβαλε και τον Κουντουριώτη.

Ο τελευταίος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δώνη αυτές τις πρώτες ημέρες που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό, αφού ο έλληνας τεχνικός θεωρεί πως έχει τα προσόντα και τις ικανότητες για να εξελιχθεί και να δώσει βοήθεια στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Θεραπεία ξεκίνησε ο Δημήτρης Κουρμπέλης και πλέον μένει να φανεί αν θα ακολουθήσει την ομάδα στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Το πιθανότερο είναι να τον πάρει ο Δώνης μαζί του, αφού είναι ο αρχηγός και είναι κάτι παραπάνω από… απαραίτητος, όχι μόνο αγωνιστικά.

Στα διοικητικά, ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, για να προχωρήσει τις συζητήσεις με τον Γιάννη Αλαφούζο για την αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ.