Στο φινάλε της περσινής σεζόν ήταν ένας από τους δανεικούς στον οποίο αναφέρθηκε ονομαστικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου. «Ναι, ο Ουάρντα είναι παίκτης με προοπτική επιστροφής στην ομάδα μας» είχε πει ο ρουμάνος προπονητής στέλνοντας τον Αιγύπτιο με ανεβασμένη ψυχολογία στο Μουντιάλ.

Διαφορετικό είναι να σε περιμένει ένας προπονητής ο οποίος θα σε εμπιστευτεί και δεν θα σε στείλει ξανά ως δανεικό και αλλιώς είναι να μην ξέρεις πού θα σε βρει η επόμενη μέρα.

Οσο καιρό βρισκόταν στα γήπεδα της Ρωσίας, στη Θεσσαλονίκη μιλούσαν γι’ αυτόν. Οι φήμες πως υπάρχουν ομάδες που ίσως να φέρουν προτάσεις άγγιζαν τα αφτιά των ανθρώπων του ΠΑΟΚ. Θα συζητούσαν μια πρόταση με καλά λεφτά. Ακόμα και τώρα αν έρθει, θα κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ομως την ίδια ώρα ο Ουάρντα έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια να πείσει τον Λουτσέσκου πως θα του φανεί χρήσιμος. Απαραίτητος.

Και ήδη στις πρώτες του προπονήσεις τα πηγαίνει περίφημα. Βγάζει αρκετή από την ποιότητα που κουβαλάει στις –λίγες –στιγμές του με την ομάδα, αφού προς το παρόν το πρόγραμμά του είναι περισσότερο ατομικό, μια και προέρχεται από… non stop χρονιά λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτές οι ημέρες στην Ολλανδία είναι οι πλέον κρίσιμες για το μέλλον του Αιγυπτίου, ο οποίος ωστόσο στάθηκε άτυχος κατά το χθεσινό πρωινό πρόγραμμα προπόνησης.

Δέχτηκε ένα χτύπημα στο μετατάρσιο, με αποτέλεσμα το απόγευμα να μείνει στο ξενοδοχείο, ενώ σήμερα αναμένεται να βγάλει ακτινογραφία για να διαπιστωθεί η ζημιά.

Κανονικά προπονήθηκαν χθες οι Μπίσεσβαρ και Κρέσπο, ενοχλήσεις είχε ο Λάμπρου, ο οποίος δεν προπονήθηκε.