Ο σωστός προγραμματισμός σε ομάδα που θέτει ψηλά τον πήχη προϋποθέτει και ψώνια από το πάνω ράφι και επενδύσεις σε ταλέντα. Η ΑΕΚ εν προκειμένω έχει καθυστερήσει στην εξεύρεση σέντερ φορ, εξτρέμ και κεντρικού μέσου, αλλά έκλεισε τον τοπ σκόρερ της ομάδας Νέων του Πανιωνίου, Θεοδόση Μαχαίρα.

Ο 18χρονος παίκτης κλήθηκε τον περασμένο Μάιο και σε προπονήσεις της Εθνικής Νέων στον Αγιο Κοσμά και ακολούθως πήρε χρόνο συμμετοχής από τον ομοσπονδιακό τεχνικό Γιάννη Γκούμα σε τρία φιλικά του Ιουνίου (με Γαλλία, Ιταλία και Μαρόκο).

Κατά το παρελθόν είχε δοκιμαστεί και στην Μπλάκμπερν, ενώ χρήζει αναφοράς ότι πριν αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο έπαιζε μπάσκετ στον Πανιώνιο Λέρου.

Ο χρόνος πιέζει

Στην παρούσα φάση πάντως ο αμείλικτος χρόνος πιέζει την ΑΕΚ για τις μεταγραφές από το πάνω ράφι, που θα ανεβάσουν την ποιοτική στάθμη του ρόστερ ενόψει της πρόκλησης των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πληροφορίες μάλιστα από τη Σερβία αναφέρουν ότι θέτει υποψηφιότητα για να ενταχθεί στην Ενωση ο Νέναντ Κρστίτσιτς. Ο 28χρονος παίκτης αναδείχθηκε πρωταθλητής με τον Ερυθρό Αστέρα και συμπεριλήφθηκε και στην κορυφαία ενδεκάδα της Serbian Super Liga το 2017-18. Συνολικά είχε 36 συμμετοχές (27 στο πρωτάθλημα, 8 στο Γιουρόπα Λιγκ και μία στο Κύπελλο), ενώ θήτευσε προηγουμένως σε Αλαβές, Μπολόνια, Σαμπντόρια και Μπέογκραντ.  Σε νεαρή ηλικία κατάφερε να νικήσει και τον καρκίνο… Υστερα από μία επέμβαση στον μηνίσκο χρειάστηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις στις οποίες διαπιστώθηκε ότι έπασχε από το λεύκωμα μπέρκετ. Με την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη κέρδισε τη μάχη και επανήλθε στη δράση.